Persbericht

Terugbrengen wereldwijde incasseringrisico's helpen organisaties fit te blijven en te overleven
GlobalCollect(tm) en Intrum Justitia incasseren schuld wereldwijd met DebtCollect

Hoofddorp, 11 april 2001

GlobalCollect* introduceert vandaag haar nieuwe incassoservice DebtCollect. Deze service is ontwikkeld in samenwerking met Intrum Justitia, Europa's grootste incassogroep. DebtCollect is beschikbaar voor alle klanten van GlobalCollect en kan worden gebruikt voor zowel binnenlandse als buitenlandse incasso's. Dit ongeacht de locatie van de klanten of de verscheidenheid aan betalingsmethoden. Daarnaast kunnen nieuwe landen opgenomen worden zonder aanvullende kosten en bespaart de geautomatiseerde combinatie administratie- en andere kosten. DebtCollect kan ook op maat gemaakt worden voor de behoefte van een organisatie, bijvoorbeeld met call center faciliteiten. Bovendien is DebtCollect een 'no cure - no pay' service.

DebtCollect verschaft een passende oplossing voor zowel retailers als e-tailers. Als een uitbreiding op de al bestaande InvoiceCollect Service, kunnen organisaties namelijk nu wereldwijd hun complete facturatie en incasso uitbesteden. Daarvoor gebruikt de organisatie slechts één interface. Deze bestaat uit een combinatie van incasseringinstrumenten, technologieën en rapportagemogelijkheden.

Ron Vollebregt, vice-president Business Development bij GlobalCollect: "DebtCollect stelt zowel retailers als e-tailers in staat om hun cash flow te organiseren zonder additionele kosten." Marcel van Es, Managing Director van Intrum Justitia in Nederland voegt hieraan toe: "De samenwerking tussen GlobalCollect and Intrum Justitia biedt administratieve flexibiliteit aan exporteur. Hierdoor kunnen zij zich richten op hun core business en op het behalen van hun groeidoelstellingen."

Een ander voordeel van DebtCollect is de lokale aanpak, gebaseerd op lokale betalingsculturen, wetgeving en incassoprocedures. Daarbij is ook conversie naar lokale valuta mogelijk.

Achterstallige facturen bedreigen organisaties
Late betalingen schaden organisaties. De meerderheid van de organisaties geeft aan dat achterstallige schuld problemen veroorzaakt. Bijvoorbeeld met de cash flow van een organisatie, maar het kan ook de groei van de organisatie beperken of zelfs de continuïteit van de organisatie bedreigen. Dit blijkt uit informatie van de Europese Commissie, onder andere gebaseerd op een enquête naar de Europese betalingsgewoontes door NOP, een Europees marktonderzoekbureau, in opdracht van Intrum Justitita. Voor meer informatie, kijk op http://www.globalcollect.nl/news/ (klik s.v.p. op "press releases")

DebtCollect maakt het mogelijk voor de groothandelaar om haar bedrijfsefficiëntie en haar bedrijfseffectiviteit te verbeteren door gebruik te maken van het wereldwijde incassonetwerk en gecombineerde expertise. De DebtCollect stroom verloopt als volgt:
1. Een organisatie stuurt zijn facturen naar GlobalCollect
2. GlobalCollect verwerkt de files, deelt deze opnieuw in en meldt deze bij Intrum Justitia. Hierbij is conversie naar locale valuta mogelijk.
3. Intrum Justitia print en verstuurd de gestandaardiseerde facturen, inclusief rente en incassotoeslagen volgens de lokale wetgeving.
4. Intrum Justitia moedigt de klant aan om de facturen af te handelen met lokale betalingsmethoden.

5. GlobalCollect vergelijkt automatisch het geïncasseerde geld met de openstaande facturen en rapporteert regelmatig terug naar de organisatie. DebtCollect benadrukt de betrokkenheid van GlobalCollect om een flexibel, begrijpbaar en kostefficiënt assortiment aan producten aan te bieden, die kunnen worden aangepast aan individuele eisen van de organisatie.

Over GlobalCollect(tm)
GlobalCollect(tm) is opgericht in 1994 en heeft een jaarlijkse groei van 50%. In 2000 zijn meer dan 8 miljoen transacties verwerkt, met een totale waarde van $ 700 miljoen wereldwijd. GlobalCollect(tm) bedient 1000 klanten en zal nieuwe innovaties blijven ontwikkelen om een toonaangevende aanbieder te zijn van betalingsoplossingen in de internationale handel. Deze ontwikkelingen hebben betrekking op nieuwe markten en nieuwe betalingsmethoden. GlobalCollect is volledig dochter van TNT Post Group N.V. (TPG). Voor meer informatie, kijk op: www.globalcollect.nl.

Over Intrum Justitia
De organisatie is opgericht in 1923 in Zweden en is sindsdien Europa's grootste incassogroep. Intrum Justitia heeft 21 Europese kantoren, allemaal aangesloten op een online netwerk. Honderd agenten wereldwijd behandelen de cases in landen zonder een lokaal kantoor, met Amsterdam als Europees hoofdkantoor. Garantieroutines worden gestandaardiseerd zodat de kwaliteit van de service die organisaties krijgen van Intrum Justitia in het ene land hetzelfde is als in het andere land. Intrum Justitia Group heeft ongeveer 1.800 mensen in dienst. De omzet van 1999 was EUR179 miljoen, met een winst van EUR27.6 miljoen in operationele winsten (aangepast Ebitda). In 1999 heeft Intrum Justitia meer dan 60.000 klanten bediend, in 5.2 miljoen incassozaken, met een totale omzet van EUR 4.8 miljard. Voor meer informatie, kijk op: www.intrum.com

Meer informatie (