Gemeente Almere

Brink Almere Haven krijgt 30 jaar oude eik

Op 11 april a.s. wordt op de Brink in Almere-Haven een ca. 30 jaar oude eik geplant. Deze eik wordt eerder die dag uitgegraven uit het depot langs de Wisselweg en per dieplader getransporteerd naar de Brink. De plaatsing van de eik markeert de start van de werkzaamheden rond de herinrichting van het winkelgebied in Almere Haven. In mei wordt gestart met de aanleg van de trappen langs het talud in de havenkom. Het is de bedoeling dat deze trappen voor de festiviteiten rondom Almere 25 jaar klaar zijn.

De boom wordt om 07.00 uur s ochtends aan de Wisselweg in Almere uitgegraven en per dieplader naar Almere Haven getransporteerd. Rond 10.00 uur zal deze boom op de Brink worden ingegraven. Verwacht wordt dat de werkzaamheden geen hinder veroorzaken voor het verkeer.

Oorspronkelijk komt de eik uit het Beatrixpark. Bij werkzaamheden in het Beatrixpark is deze boom destijds verplant en voorlopig in depot gezet langs de Wisselweg. De boom is zon acht tot tien meter hoog. Ter voorbereiding op de aanplant, zal op 10 april a.s. reeds een plantgat worden gegraven op de Brink. Dit betekent dat Brink op 10 en 1l april beperkt gebruikt kan worden. De vrijdagmarkt van 13 april a.s. gaat gewoon door en zal geen hinder ondervinden van deze boom.

Stad Almere
Leven en wonen
Ondernemen in Almere
Bestuur in Almere