Gemeente 's-Gravenzande


Voorlichtingspagina 11 april 2001
30- en 60-kilometerzones

Verkeersbesluit

Burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande hebben in 1999 het 'Wegencategoriseringsplan' vastgesteld. Hierin zijn de wegen binnen en buiten de bebouwde kom ingedeeld in:


- gebiedsontsluitingswegen (maximaal 80 km per uur)

- erftoegangswegen I (verzamelwegen, maximaal 60 km per uur)

- erftoegangswegen II (verblijfswegen, maximaal 60 of 30 km per uur)
Tevens hebben burgemeester en wethouders besloten om het beleid van de gemeente af te stemmen op de uitgangspunten van het (landelijke) 'Startprogramma Duurzaam Veilig'. In dit kader heeft de gemeenteraad in december 1999 het 'Meerjarenplan Verkeersveiligheid Infrastructuur 2000-2003' vastgesteld.

In beide plannen worden onder andere de wegen buiten de bebouwde kom van 's-Gravenzande aangemerkt als 30 km/uur zones of 60 km/uur zones.

Voor het in stellen van de 30 en 60 km/uur zones moet een verkeersbesluit genomen worden door burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande.

Burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande maken ingevolge van artikel 26 van het Besluit algemene bepalingen inzake het wegverkeer en op grond van artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het volgende verkeersbesluit is genomen:

60 kilometer
I. Door het plaatsen van de verkeersborden modellen E10 (A1 60) en E11 (A2 60) van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 worden op de onderstaande wegen zones met een maximumsnelheid van 60 km/uur ingesteld.


1. Groeneweg;

2. Heenweg, het gedeelte tussen de Naaldwijkseweg en de Heen en Geestvaart;

3. Zijdijk;

4. Meloenlaan;

5. Zanddijk.

30 kilometer
II. Door het plaatsen van de verkeersborden modellen E10 (A1 30) en E11 (A2 30) van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 worden op de onderstaande wegen zones met een maximumsnelheid van 30 km/uur ingesteld.


1. Tuinveldlaan;

2. Rusthovenlaan;

3. Pruimenlaan;

4. Perzikenlaan;

5. Steenenburchweg;

6. Boerenlaan, het gedeelte van de Parallelweg tot aan de Tuinveldlaan (na reconstructie volgens de RROG);
7. het gedeelte van de noordelijke onderweg van de Maasdijk vanaf de Zijdijk tot aan de Heenweg.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag volgend op de dag waarop het besluit is gepubliceerd en tevens dan wanneer de inrichting van de betreffende gebieden voldoet aan de eisen van het 'Startprogramma Duurzaam Veilig'.

Tegen dit besluit kan door iedere belanghebbende binnen zes weken na heden een gemotiveerd bezwaarschrift bij burgemeester en wethouders, Postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande worden ingediend. Belanghebbenden, die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de President van de Arrondissementsrechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als onverwijlde spoed dat - gelet op de betrokken belangen
- vereist. Dit verzoek dient te worden gericht aan de President van de Arrondissementsrechtbank te 's-Gravenhage, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 Den Haag.

Gedurende de termijn ligt het besluit voor een ieder ter inzage in het stadhuis, kamer 201.

Voorrang op kruisingen

Op 1 mei 2001 treedt er een wetswijziging inwerking met betrekking tot artikel 15 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990. Deze wetswijziging houdt in dat 'bestuurders op gelijkwaardige kruisingen voorrang verlenen aan alle bestuurders komend van rechts'. Dit betekent dus dat fietsers, bestuurders van wagens, invalidenvoertuigen, ruiters, geleiders van rij- of trekdieren of vee, voorrang krijgen als ze van rechts komen op gelijkwaardige wegen. De voorrang op kruisingen waar de voorrang is geregeld door verkeerslichten, voorrangsborden, haaientanden of in- uitritconstructies blijft onveranderd, evenals het verplicht voorrang verlenen aan trambestuurders. Onder bestuurders worden niet begrepen voetgangers (met of zonder kinderwagen of rolstoel), steppers, skeelers en skaters.

De gemeente 's-Gravenzande heeft door het verkeerskundig adviesbureau 'Delft Infra Advies' een quick scan laten maken om de knelpunten ten aanzien van de wetswijziging in de gemeente in kaart te brengen. Op grond van het rapport van het adviesbureau hebben burgemeester en wethouders op 27 maart 2001 besloten om voor de volgende kruisingen de voorrang te regelen door plaatsing van borden model B4, B5 en B6 en haaientanden van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990:
* Kruising Eikenlaan - Eikenlaan parallelweg; de uitrit van de parallelweg ter hoogte van Eikenlaan nr. 65 moet voorrang verlenen aan de hoofdweg Eikenlaan .

* Kruising Reiger - verhoogd fietspad; het fietspad heeft voorrang op de Reiger, Edisonstraat en Braillestraat.
* Kruising Edisonstraat- Edisonstraat; de hoofdweg Edisonstraat heeft voorrang op de zijweg Edisonstraat.

* Kruising Edisonstraat - Marie Curiestraat; de Edisonstraat heeft voorrang op de Marie Curiestraat.

* Kruising Wattstraat - Einsteinstraat; de Wattstraat heeft voorrang op de Einsteinstraat.

* Kruising Wattstraat - Wattstraat ingang sportpark (zijde tennispark); de hoofdweg Wattstraat heeft voorrang op de ingang sportpark.

* Kruising Vondellaan - Vestdijklaan; Vestlijklaan Oost en de Vondellaan zijn gebiedsontsluitingswegen en hebben voorrang op Vestdijklaan West.

* Kruising Wattstraat - Wattstraat ingang sportpark (zijde voetbal); de hoofdweg

* Wattstraat heeft voorrang op de ingang sportpark.
* Kruising Staelduinlaan- Bonnenlaan; de Bonnenlaan heeft voorrang op de Staelduinlaan.

* Kruising Staelduinlaan - Rijckevorsellaan; de Staelduinlaan heeft voorrang op de Rijckevorsellaan.

* Kruising De Jonghlaan - Bonnenlaan; de Bonnenlaan heeft voorrang op de De Jonghlaan.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag volgend op de dag waarop het besluit is gepubliceerd.

Tegen dit besluit kan door iedere belanghebbende binnen zes weken na heden een gemotiveerd bezwaarschrift bij burgemeester en wethouders, Postbus 207, 2690 AE

's-Gravenzande worden ingediend. Belanghebbenden, die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de President van de Arrondissementsrechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als onverwijlde spoed dat - gelet op de betrokken

belangen - vereist. Dit verzoek dient te worden gericht aan de President van de Arrondissementsrechtbank te 's-Gravenhage, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 Den Haag.

Gedurende de termijn ligt het besluit voor een ieder ter inzage in het stadhuis, kamer 201.

De komende weken vindt u op deze pagina meer informatie over de maatregel 'Bestuurders voorrang van rechts'.

Bouwplannen

Aangemelde bouwplannen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Westland Materiaal BV

Transformatorstation

tegenover Groeneweg 125

J.M. Stolk

Serre

Mr. de Fremerystraat 31

Aangevraagde bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

KNO-TECH Productbeveiliging

Bedrijfsruimte/kantoor

Bedrijventerrein Teylingen

G.V. van der Beek

Vergroten woning

Gasthuislaan 46

B.E. Ozor-Huysman

Dakopbouw

Naaldwijkseweg 144

A. van Blanken

Dakkapel

Troubadourlaan 1

A. Hakkabi

Serre

Beukenlaan 15

Werving Vastgoed BV

Tijdelijk reclamebord

Franklinstraat 2

Geaccepteerde bouwmeldingen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

J. van Deventer

Berging

Hoflaan 9

Verleende bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

D. Rontberg

Verbouwen woning

Prins Willlem-Alexanderstraat 2

Teunissen Ontwikkeling BV

2 woningen

Naaldwijkseweg 11/13

Informatie over aangemelde bouwplannen en aangevraagde bouwvergunningen kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen Milieu in het stadhuis, kamer 112. Op deze afdeling liggen ook gedurende zes weken de verleende bouwvergunningen ter inzage. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten schriftelijk gemotiveerd bezwaar maken door het indienen van een bezwaar schrift. Het bezwaarschrift moet worden gezonden aan het College van burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande. In de linkerbovenhoek van de enveloppe moet de aanduiding 'bezwaarschrift Awb' zijn vermeld.

Gemeentewerf extra open

In verband met de voorjaarsdrukte is de gemeentewerf in de week na Pasen (dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 april) elke dag geopend van
8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Dit geldt niet voor takken en klein chemisch afval.

Andere ophaaldag huisvuil

Op maandag 16 april (Tweede Paasdag) wordt het huisvuil niet opgehaald. In plaats daarvan gebeurt dit op dinsdag 17 april.
Afvalwijzer

Gemeentewerf
Fultonstraat 3
Openingstijden: maandag van 13.00 tot 15.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand van 8.30 tot 11.30 uur. Informatie: 416286
Recycling
Hoflaan 28
Openingstijden: donderdag van 19.00 tot 20.00 uur (alleen brengen, geen verkoop), vrijdag van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Informatie: 418105

Recycling

Recycling 's-Gravenzande stimuleert door inzameling en verkoop het hergebruik van in goede staat verkerende huisraad. De opbrengst komt jaarlijks ten goede aan tientallen projecten in derdewereldlanden en landen in Oost-Europa. Meubilair, huishoudelijke apparaten, kleding en gereedschap kunt u brengen naar de Recycling, het liefst op donderdag of zaterdag (zie openingstijden).

Groen of grijs?

Volgende week (17 tot en met 20 april) worden de groene minicontainers geleegd.

Grof huisvuil

Grof huisvuil is al het huishoudelijk afval dat niet past of hoort in een minicontainer. Voorbeelden: bedden, spiralen, puin, grond, grof tuinafval en tuinmeubelen.

U kunt grof huisvuil op drie manieren kwijt:

* U kunt het zelf wegbrengen naar de gemeentewerf (zie openingstijden).

* Het wordt gratis op afroep bij u opgehaald. U kunt hiervoor de speciale Grof vuillijn bellen: 421906. Er wordt dan met u een afspraak gemaakt wanneer het wordt opgehaald; dit is afhankelijk van het soort grof vuil.

* Wilt u tussentijds van uw grof vuil af, dan kost dat f 75,--. Dit bedrag moet vooraf betaald worden aan de kassa van de gemeentewerf. Daarna wordt het grof vuil bij u opgehaald.

Grof huisvuil dient zoveel mogelijk gescheiden te worden aangeleverd. Grof tuinafval ontdoen van wortels en grond.

Puin

Voor puin geldt een andere regeling dan normaal grof huisvuil. U kunt het brengen naar de gemeentewerf (zie openingstijden). De eerste m³ is gratis, voor meer betaalt u f 25,-- per m³.

Let op: het puin moet schoon zijn, dus niet vervuild met grond, eterniet e.d.

Chemisch afval

U kunt met chemisch afval terecht bij de gemeentewerf (zie openingstijden) of bij de chemokar die enkele keren per jaar door de gemeente rijdt. De komst van de chemokar wordt altijd apart aangekondigd op deze pagina.

Asbest

Particulieren kunnen asbest gratis afgeven bij de gemeentewerf. U dient hiervoor minimaal 5 werkdagen van tevoren een vergunning aan te vragen in het stadhuis. Het asbest moet verpakt zijn in doorzichtig, niet-luchtdoorlatend materiaal, zoals dik plastic. Dit is te koop bij tuinbouwtoeleveranciers. Asbest platen moeten per stuk zijn verpakt en mogen niet worden gebroken.

Oud papier

Oud papier kunt u de komende dagen inleveren bij de volgende scholen:
* De Driekleur, gebouw Wilhelmina, Van de Kasteelestraat 75 op dinsdag 17 april van 15.00 tot 18.00 uur;

* Eben Haëzerschool, Albert Klingstraat 24 op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 20 april;

* Eikenhorst, Jade 3 op schooldagen tot 16.00 uur, woensdag tot 12.00 uur (in bundels/doosjes bij fietsenberging);
* De Zandhorst, gebouw Ds. Van Geest, Naaldwijkseweg 28 op schooldagen tussen 8.15 en 15.30 uur, op woensdag van 8.15 tot 12.15 uur (niet na schooltijd).

Verder kunt u oud papier kwijt bij:

* de papiercontainer van de beide voetbalverenigingen op het Julianasportpark, ingang Wattstraat;

* de papiercontainer bij de milieu-eilanden;
* de gemeentewerf in de Fultonstraat (zie openingstijden).