DSM

Ondertekening contract voor Digitale DSM-hulp aan Limburgse scholen

De officiële en feestelijke ondertekening van het contract tussen DSM Limburg en Furbie heeft op maandag 9 april 2001 op basisschool 'de Koppelberg' in Geleen om 13.30 uur plaatsgevonden. De feestelijkheden werden opgeluisterd door kinderen van de basisschool, vertegenwoordigers van alle betrokken organisaties en de landelijk bekende Furbiebus.

fotobijschrift:

Directeur DSM Limburg, Frans Pistorius (l), en de voorzitter van Furbie Computers Nederland, Jan Schipper (r), ondertekenen de overeenkomst. De DSM cheque wordt door Frans Pistorius (l) symbolisch aan de directeur van basisschool "de Koppelberg" in Geleen overhandigd.

DSM en Furbie Computers ondertekenden het contract voor digitale hulp aan Limburgse scholen in Sittard, Geleen, Born, Beek en Stein. Hierbij gaat het om de overdracht van ruim 7000 gebruikte DSM computers, die worden nagekeken, eventueel aangepast en ingericht met bruikbare software. Verder geeft DSM ook nog eens EUR 23.000, ruim 50.000 gulden, voor de opleiding van leerkrachten. Opmerkelijk is dat na de leesmoeders als hulpmoeder in de klas via deze opleiding eveneens zogeheten computermoeders zullen worden opgeleid.