Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 11-04-2001 Persbericht district Den Bosch

HENNEPKWEKERIJ IN WOONWAGEN (Engelen)

Woensdagmiddag is in een woonwagen van een 48-jarige man aan de Kraanvogellaan in Engelen een professionele hennepkwekerij met 236 nagenoeg oogstrijpe planten ontmanteld. De hennepplanten en de apparatuur zijn inbeslaggenomen. Op het moment van de ontmanteling was de bewoner niet thuis. Hij zal later worden uitgenodigd om een verklaring af te leggen. Voor de kwekerij is illegaal stroom afgetapt.

VEEL BEKEURINGEN BIJ WEGWERKZAAMHEDEN (s-Hertogenbosch)

Bij wegwerkzaamheden op de kruising Bruistensingel / Aartshertogenlaan in s-Hertogen-bosch zijn vanmorgen vierendertig automobilisten bekeurd. Zij negeerden het verbod om vanaf de Aartshertogenlaan de Bruistensingel op te rijden.

PROJECT PARKEERCONTROLES (Heusden)

Vanaf begin december 2000 tot begin april 2001 heeft politieteam Heusden, naar aanleiding van klachten van bewoners, projectmatig gecontroleerd op parkeerexcessen in HeusdenVesting. In deze periode zijn zestig beschikkingen voor parkeerovertredingen uitgeschreven. De parkeeroverlast is hierdoor aanzienlijk teruggedrongen en de klachten van bewoners zijn evenredig teruggelopen. Alhoewel de projectmatige aanpak wordt gestopt, zal de politie Heusden met het toeristenseizoen voor de deur, tijdens de reguliere surveillances zeker aandacht aan parkeerexcessen blijven besteden.

INBREKER OP HETERDAAD BETRAPT (s-Hertogenbosch)

Woensdagmorgen is aan de In den Boerenmouw in s-Hertogenbosch een 29-jarige Bosschenaar op heterdaad betrapt nadat hij had ingebroken bij een reisbureau aan de Hinthamerstraat. De politie kreeg van een oplettende getuige een melding van de inbraak en ging met twee surveillance-eenheden terplaatse. Op een bouwterrein aan de In den Boerenmouw troffen zij de inbreker achter een houten schot aan. Hij bleek vanuit het reisbureau o.a. een fles Champagne te hebben ontvreemd. De politie onderzoekt of de inbreker ook verantwoordelijk is voor een inbraak in een woning aan de Ridderstraat diezelfde nacht.

AUTOBRAND (s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is vermoedelijk brand gesticht in een auto aan de Piano in s-Hertogenbosch. De auto liep brandschade op. Aan de auto zijn sporen aangetroffen die er mogelijk op duiden dat de brand aangestoken is. De brandweer heeft de brand gedoofd.

MAN AANGEHOUDEN MET VALS PASPOORT (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is een 42-jarige Bulgaar op het belastingkantoor aan de Kooikersweg in s-Hertogenbosch aangehouden met een vals identiteitsbewijs. De verdachte probeerde met een vals Grieks paspoort een sofi-nummer te bemachtigen. Een medewerker van de belastingdienst doorzag dat en waarschuwde de politie. De man is aangehouden. Uit onderzoek door de Vreemdelingendienst bleek o.a. dat het document niet was voorzien van een watermerk. De verdachte is inmiddels inverzekeringgesteld.

GESTOLEN AUTO IN HET WATER AANGETROFFEN (s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is in de Zuid Willemsvaart aan de Poeldonkweg in s-Hertogen-bosch een auto in het water aangetroffen. De auto bleek eerder die nacht vanaf een oprit aan de Tweede Haren te zijn ontvreemd. Hoe de auto in het water terecht is gekomen is niet bekend.

BMW NA INBRAAK WONING GESTOLEN (Rosmalen)

Van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Sweelincklaan in Rosmalen. Uit het pand zijn o.a. geld en autosleutels ontvreemd. Vanaf de oprit, is met behulp van de autosleutels, een nagenoeg nieuwe grijze BMW 525D met het kenteken 27-GT-GB ontvreemd.

TAXICHAUFFEUR MISHANDELD (s-Hertogenbosch)

Op dinsdagavond is een 66-jarige Tilburgse taxichauffeur na een kleine aanrijding op de Halvemaanstraat in s-Hertogenbosch door een onbekende man mishandeld en licht gewond geraakt. De taxi werd van achteren door de onbekende automobilist aangereden. Beide bestuurders stapten uit, waarop het slachtoffer onverwacht een kopstoot van de man kreeg. Drie jongens ontzetten het slachtoffer. De dader ging er per auto vandoor. De taxi liep geen schade op door de aanrijding. De politie onderzoekt de zaak.

MAN AANGEHOUDEN VOOR LOKAALVREDEBREUK (Maliskamp)

Dinsdagavond is in het AZC aan de Peter de Gorterstraat in Maliskamp een 22-jarige Iranees aangehouden voor lokaalvredebreuk. De verdachte meldde zich kort voor middernacht bij het centrum voor een slaapplaats. Een beveiligingsbeambte maakte hem duidelijk dat hij weliswaar 2 jaar geleden in het centrum had gewoond, maar dat er om dat tijdstip niet zomaar een slaapplaats vrij was. De verdachte verliet na een vordering daartoe het AZC . Korte tijd later meldde hij zich weer in het AZC, op een nieuwe vordering het gebouw te verlaten ging hij niet in. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten.