Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 11-04-2001 3e Persbericht 11 april 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Drugs
Woensdagmiddag rond 14.45 uur zijn door de politie in een pand aan de Samuel de Langestraat drie mannen aangehouden. Later op de middag werd nog een vierde verdachte aangehouden. Het betreft drie Eindhovenaren ( 34-35 en 31 jaar) en een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie vond 43 gram heroïne, ruim 16 gram van een nog onbekende substantie en 17 gram softdrugs. Tijdens een zoeking onder leiding van de rechter commissaris werd een hennepkwekerijtje met 84 planten ontdekt en ook nog eens een kilogram versnijdingsmateriaal. De planten stonden in een berging en de benodigde stroom werd illegaal verkregen. Ook nam de politie een gestolen fiets, diverse attributen voor het verwerken van drugs en ruim f. 900,- in beslag. De buurt ondervond al langere tijd overlast vanwege het dealen vanuit het pand. De vier mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Schennispleger
Woensdagmiddag rond 14.30 uur heeft een nog onbekende man schennis gepleegd tegenover een groep van negen kinderen met hun vier begeleidsters. De groep was aan het wandelen in het Genderpark vlakbij de school. De man stond in de struiken te masturberen. De kinderen hebben de man naar alle waarschijnlijkheid niet opgemerkt. Het betreft een man van ongeveer 30 jaar oud. Hij had een licht bruine huidskleur en donkere korte haren. De man had een bruine herenfiets bij zich.

Wintelre: Snelheidscontrole
Woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur is op de Oirschotsedijk in Wintelre een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 258 voertuigen en daarvan reden er 38 te snel. De hoogste snelheid bedroeg 113 km/u in plaats van de toegestane 80 km/u.

Budel: Verkeerscontrole
Op de Grensweg in Budel is woensdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur een verkeerscontrole gehouden. De politie bekeurde 12 automobilisten die te snel reden (hoogste snelheid 93 in plaats van 50 km/u) en vijf bromfietsers (hoogste snelheid 54 km/u.) De politie controleerde de snelheid met een lasergun. Vijf fietsers gingen op de bon omdat ze onvoldoende rechts reden.

Helmond: Verkeerscontrole
Woensdagmiddag heeft de politie in Helmond op de Panoverweg en de Watermolenwal een verkeerscontrole gehouden. Zestien bromfietsers gingen op de bon, omdat hun bromfiets was opgevoerd. Een bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij nog een 16 jaar oud was en eentje ging op de bon, omdat geen bromfietscertificaat kon worden overlegd.