Consumentenbond

Opnieuw problemen bij Wastora

11 april 2001

Consumenten die hebben meegedaan aan de geld-terug-actie van Wastora, het warenhuis dat inmiddels is overgenomen door de witgoed- en elektronicaketen It's, zijn de afgelopen maanden vaak opgeschrikt door negatieve verhalen over Wastora. Ook nu weer gaan er geruchten dat mensen niet krijgen uitbetaald.

Dit keer gaat het om 302 certificaten. Deze certificaten komen niet voor op de lijst die bij de uitbetaling wordt gehanteerd. Een verklaring hiervoor is de brand die in 1993 een Wastora-pand in Zaandam trof. Een deel van het bestand van certificaathouders is hierdoor verloren gegaan.

Wastora is het nu aan het uitzoeken en verwacht volgende week donderdag 19 april, meer te kunnen zeggen. Natuurlijk vindt de Consumentenbond de brand geen reden om niet tot uitkering over te gaan. Het is een omstandigheid die voor rekening en risico van Wastora dient te blijven. Vooralsnog wacht de Consumentenbond de Paasdagen af. De Consumentenbond verwacht dat ook in dit geval tot uitbetaling zal worden overgegaan. Bij 95% van de certificaten is dat namelijk gebeurd. De Consumentenbond houdt de vinger aan de pols.