Afzender: liesbethb@johnsonking.nl / sanderp@johnsonking.nl

Contactpersoon: Liesbeth Bliek / Sander van Pijkeren

TISCALI KIEST CORE ROUTERS VAN JUNIPER NETWORKS

Datum: 11 April 2001

Juniper Networks gecertificeerd als voorkeursleverancier van Tiscali Group

Sunnyvale, Californië ­ 11 april 2001 ­ Juniper Networks, Inc. (Nasdaq: JNPR), vooraanstaand aanbieder van IP-infrastructuursystemen van de volgende generatie, heeft vandaag bekendgemaakt dat Tiscali, een van de grootste internetproviders in Europa, de Juniper Networks M-series gaat gebruiken als centrale IP-backbone in Europa. Tiscali, een van de grootste en snelst groeiende netwerkbedrijven in Europa, levert internettoegang, -content, -toepassingen en -diensten aan 10,7 miljoen geregistreerde gebruikers in Europa.

Tiscali is actief in vijftien landen en heeft daarmee het grootste bereik van alle Europese internetproviders. De keuze van Tiscali voor de Juniper Networks routers volgt op de certificering van Juniper Networks als een van de voorkeursleveranciers van de Tiscali Group op het gebied van centrale routers. De volgende grote fase in de roll-out voor de Europese markt zal plaatsvinden in Duitsland, waar Tiscali voor de landelijke IP-backbone Juniper Networks M40® routers in gaat zetten. De M40 routers worden geïnstalleerd in POP's (Point-of-Presence) in zes grote steden in Duitsland, die onderling verbonden zullen worden door middel van OC-48/STM-16 circuits.

Tiscali Germany heeft als internetprovider in Duitsland meer dan 1,1 miljoen klanten met een breed aanbod dat zowel internettoegang voor particuliere en zakelijke gebruikers als data hosting omvat. De beproefde architectuur van Juniper Networks, gecombineerd met de krachtige JUNOS® software zorgt ervoor dat Tiscali op zeer betrouwbare wijze hoogwaardige diensten kan leveren.

"Ons streven om een snel, betrouwbaar en veilig backbone-netwerk te ontwikkelen voor onze klanten heeft ertoe geleid dat we Juniper Networks hebben gekozen als Tiscali Partner. Door die keuze kunnen wij de core routers van Juniper Networks inzetten en daarmee MPLS-technologie in ons netwerk implementeren", aldus Paolo Susnik, International CTO bij Tiscali.

Profiel Juniper Networks®
Juniper Networks, Inc. is een vooraanstaand aanbieder van speciale systemen die voldoen aan de vereisten die snel evoluerende, optische IP-netwerken stellen op het gebied van schaalbaarheid, prestatieniveau, dichtheid en compatibiliteit. De systemen van Juniper Networks bieden nieuwe IP-infrastructuuroplossingen voor de belangrijkste serviceproviders in de wereld. De service- en productieteams en de IP-technici van Juniper Networks werken nauw samen met klanten bij het bouwen en onderhouden van hun netwerken. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Sunnyvale, Californië. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website op http://www.juniper.net.

Juniper Networks is een geregistreerd handelsmerk van Juniper Networks, Inc. M40 en JUNOS zijn handelsmerken van Juniper Networks, Inc. Alle andere handelsmerken, servicemerken, geregistreerde handelsmerken of geregistreerde servicemerken zijn mogelijk het eigendom van hun respectieve houders.

Johnson King PR

Smederijstraat 2

4814 DB

BREDA

Telefoon: 076 531 77 40