Gemeente Stadskanaal


Mededelingen



Dorpsontwikkelingsplan voor Onstwedde, Alteveer en Mussel

11 april 2001

Rectificatie

In de Nieuwsbode van 21 maart 2001 heeft een publicatie gestaan over het ter inzage leggen van het dorpsontwikkelingsplan voor Onstwedde, Alteveer en Mussel. In de advertentie zijn voor Alteveer per abuis verkeerde aantallen opgenomen. De nu opgenomen tekst komt daarvoor in de plaats.

Alteveer
De aanpassingen aan de huidige huurwoningen moeten ervoor zorgen dat Alteveer een aantrekkelijke plek wordt voor gezinnen om zich er te vestigen. Ook hier wordt er voor gezorgd dat de verschillende soorten woningen die er zijn overeenkomen met de te verwachten samenstelling van de bevolking. Dit gebeurt door het vervangen van 101 woningen door 4 ouderenwoningen, 60 gezinswoningen, 16 kavels en 13 woningen waarvan de indeling eenvoudig aan te passen is aan de doelgroep . Deze zogenaamde generatiebestendige woningen kunnen aan de wensen van veel bewoners van nu en straks voldoen. Bovendien zullen er 5 huurwoningen worden verkocht. Het aantal huurwoningen in Alteveer zal hierdoor aanvankelijk dalen. De bedoeling is wel om er later door nieuwbouw voor te zorgen dat het totaal aantal woningen in Alteveer op peil blijft.

Uw mening
Het totale plan kunt u inzien in het Publieksbureau van het gemeentehuis. Wanneer u het niet eens bent met (onderdelen van) het dorpsontwikkelingsplan kunt u het college van burgemeester en wethouders schriftelijk tot en met 18 april op de hoogte brengen van uw zienswijze. Het adres is Postbus 140, 9500 AC te Stadskanaal. Uw zienswijze wordt behandeld en meegenomen in het definitieve voorstel dat wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.



Deelnemers gezocht voor "Met je as over de plas"

26 maart 2001

Zaterdag 26 mei 2001 maakt de TROS tussen 12.00 en 17.00 uur opnamesvoor het populaire programma "Ter land, ter zee en in de lucht" in Musselkanaal. De uitzending is op vrijdag 22 juni om 20.30 uur op TV2.

Teams die zich willen aanmelden voor het spelonderdeel "Met je as over de plas" worden verzocht contact op te nemen met de TROS, telefoon: 035 - 539 50 00. Deelnemers ontvangen dan een informatiepakket.

Brugkade/Parkwijk project voortgezet

26 maart 2001

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het activeringsproject Parkwijk te continueren. Het college stelt daarvoor een bedrag van maximaal f. 36.827,00 beschikbaar tot 1 maart 2002. De Stichting Woningbouw Stadskanaal stelt, volgens de verdeelsleutel van 50%, ook een bedrag van f. 36.827,00 beschikbaar.

Het college en de SWS zijn van mening dat het leer- en werkproject een succes is en duidelijk voorziet in een behoefte.



April snoeimaand

4 april 2001

Aanmelden van 4 tot en met 18 april!

Voor veel mensen nadert het moment weer om de tuin wat op orde te brengen. In april wordt er dan ook vaak heel wat snoeiwerk verricht in de tuin. Wanneer u het snoeiafval niet in de tuin zelf verwerkt (houtstapel voor de open haard, houtwalletje, houtsnipperpad) kunt u het tuinafval, wanneer het klein genoeg is, kwijt in de groene container. Groter snoeiafval kunt u dagelijks - als inwoner van de gemeente - (neemt u wel een legitimatiebewijs mee) kwijt bij de gemeentelijke afvalverwerking, Industriestraat 32 te Stadskanaal. Deze is op werkdagen geopend van 08.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur. Op zaterdag kunt u hier terecht van 10.00 uur tot 14.00 uur. U kunt er maximaal 2 kubieke meter per keer aanbieden. De kosten bedragen f 10,00 per aanbieding.

Als extra service wordt er in de gemeente Stadskanaal twee keer per jaar een zoge-naamde 'takkenroute' gereden. Dit voorjaar gebeurt dit in de week van 23 april. De routes worden op afroep gereden. Dat betekent dat u zich ruim van tevoren als afhaaladres moet opgeven. U kunt dit doen tussen 4 en 18 april, via de afvaltelefoon (631 407).

Het aanbieden van takken is gratis, maar er zijn wel enkele spelregels:

* alleen wanneer u zich tijdig hebt opgegeven, worden de takken opgehaald;

* de takken moeten op de ophaaldag 's morgens om 08.00 uur vóór uw woning bij de openbare weg liggen;

* alleen takken (snoeihout) van maximaal 10-12 cm doorsnede worden meegenomen;

* alle dikke einden moeten dezelfde kant uitliggen en de takken moeten ontdaan zijn van zijtakken;

* de takken los neerleggen (niet bundelen, geen touw, spijkers enz.);

* geen stronken, kluiten, complete bomen of ander groot materiaal;
* geen heggenknipsel of ander klein materiaal;
* u kunt maximaal vijf kubieke meter aanbieden.
De takken worden ter plekke versnipperd. De snippers worden opgeslagen bij de gemeentelijke afvalverwerking aan de Industriestraat. Wilt u houtsnippers hebben dan kunt u daar een kleine hoeveelheid afhalen, uiteraard zolang de voorraad strekt.

LET OP: De versnipperaar kan vrijwel niet keren in doodlopende straten. Woont u in een doodlopende straat, dan meldt u dit direct bij opgave via de afvaltelefoon. U kunt dan direct afspraken maken waar u de takken het beste kunt neerleggen.

Route-indeling:
Maandag 23 april:
Stadskanaal (Centrum, De Hagen, Maarstee, Maarswold, Vogelwijk, De Borgen, Maarsveld)
Dinsdag 24 april:
Stadskanaal (Parkwijk, Stadskanaal-Noord, Waterland) Woensdag 25 april:
Musselkanaal en Oosterstraat, Oosterkade, Brugstraat, Ceresstraat, Cereskade, Industriegebied.
Donderdag 26 april:
Onstwedde en buitengebied (Wessinghuizen, Holte, Ter Wupping, Veenhuizen, Barlage, Vledder-huizen, Ter Maarsch, Smeerling) Vrijdag 27 april:
Alteveer, Mussel en buitengebied (Kopstukken, Braamberg, Oomsberg, Vleddeveen, Blekeslage, Vosseberg, Hechte)

In verband met het besmettingsgevaar MKZ zal deze regel strikt worden toegepast.

Overige Gemeentelijke Nieuws items

Algemeen nieuws
Mededelingen
Ruimtelijke ordening
Vergaderingen
Vergunningen
Verleende vergunningen en ontheffingen
Wegwerkzaamheden

Gemeente uitgaven

De Spreekbuis, dit voorlichtingsblad van de gemeente verschijnt tien keer per jaar.

Gemeentegids verkrijgbaar in het Publieksbureau van het gemeentehuis en bij het Bureau Voorlichting.

Stadsplattegrond verkrijgbaar in het Publieksbureau van het gemeentehuis en bij het Bureau Voorlichting.

homepage - regelen - beslissen - weten - nieuws - reageren - zoeken

© Gemeente Stadskanaal