Goedemiddag dames en heren,
Packard Bell heeft groot nieuws, want het zal vanaf mei thuiscomputers met DVD brander gaan verkopen. Daarmee is het bedrijf de eerste fabrikant in Europa die een dergelijk systeem kan aanbieden. In onderstaand persbericht leest u er meer over. Indien u nog vragen heeft over dit persbericht, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen!

Met vriendelijke groet,

Serge van Rooij
Mills Hughes & Partners
Tel: + 31 (0)40-2110110
www.mills-advertising.com

Packard Bell introduceert als eerste fabrikant een thuiscomputer waarmee DVD s gebrand kunnen worden.

Recordable DVD nu verkrijgbaar voor Europese consument dankzij exclusieve overeenkomst tussen NEC Computers International en Pioneer

Packard Bell, de consumentendivisie van NEC Computers International, brengt binnenkort als eerste computerfabrikant een thuiscomputer met DVD brander op de Europese markt. Met de Packard Bell Video Dre@m Machine kunnen consumenten o.a. DVD s bekijken, home video s op DVD bewaren en TV programma s opnemen op DVD. In Nederland zal de Video Dre@m Machine eind mei in de winkels te koop zijn voor Hfl. 6.999,= (incl. BTW). Consumenten kunnen tegen een meerprijs van Hfl. 1000,= ook besluiten om de uitvoering met TFT scherm te kopen.

Dankzij de DVD-R technologie kunnen consumenten nu voor het eerst DVD discs opnemen. Voor thuisgebruikers betekent dit dat het videoproductieproces nu compleet is; het is nu mogelijk met één machine videofilms vanaf een digitale videocamera op de vaste schijf te zetten, deze films te bewerken en het resultaat op te slaan op de beste mediavorm voor video; DVD. Tot voor kort hadden liefhebbers van digitale thuisvideo te maken met grote beperkingen wanneer ze films op CD-ROM wilden bewaren. Dankzij de capaciteit van 4.7GB van de DVD-R is het nu mogelijk hoogwaardige videobeelden op volledige schermgrootte op te nemen en deze op iedere willekeurige DVD speler af te spelen.

Met ingebouwde tv en digitale videorecorder

De Video Dre@m Machine beschikt tevens over een TV tuner kaart. Het is dus mogelijk om deze computer als televisie te gebruiken. Bijzonder is echter dat het dankzij de digitale videosoftware mogelijk is om TV-programma s op te nemen op de vaste schijf en zo van de computer ook een videorecorder te maken. En wat met een gewone videorecorder niet kan, kan met de Video Dre@m Machine wél. Het is geen enkel probleem om het begin van een tv programma al te bekijken terwijl het nog wordt opgenomen. Bij een normale videorecorder kan een opgenomen programma alleen vanaf het begin worden bekeken op het moment dat de opname is voltooid.

Een van de oplossingen waarnaar consumenten vragen is digitale thuisvideo, aldus Hans Schinkel Directeur NEC Computers Nederland. Hij vervolgt: Tot nu toe was het echter niet mogelijk hoogwaardige videokwaliteit te delen via gebruiksvriendelijke media. DVD-R betekent een doorbraak op dit gebied. De Video Dre@m Machine is het eerste apparaat op een markt die in de komende maanden een sterke groei lijkt te gaan doormaken.

Specificaties

De Video Dre@m Machine is een Packard Bell iXtreme desktop met een Intel® Pentium® 4 1,4 GHz processor, 128MB RAM, een vaste schijf van 60GB en een nVidia GeForce2MX videokaart met 32MB SDRAM. De computer beschikt over twee IEEE 1394 DV connectors om films te importeren die met een digitale videocamera zijn gemaakt én een analoge ingang voor het converteren van VHS-materiaal naar digitale films. De Video Dre@m Machine wordt geleverd met krachtige, gebruiksvriendelijke software voor videobewerking, waarmee effecten, overgangen, titels en geluid aan home video s kunnen worden toegevoegd. Daarnaast wordt er speciale software voor het maken van interactieve DVD menu's en films meegeleverd. De Pioneer DVD-R drive kan worden gebruikt voor het branden van zowel DVD's als CD-R en CD-RW discs. De films kunnen worden afgespeeld op het beeldscherm van de Packard Bell iXtreme, op een TV (dankzij de eenvoudige TV-out aansluiting) en op de meeste standaard DVD-videospelers.

Internet & Software bij iedere Packard Bell thuiscomputer

Alle Packard Bell thuiscomputers zijn voorzien van een 56K V90 modem en een compleet Internetpakket. Zo zorgt Packard Bell voor een eenvoudige installatie en toegang tot Internet. Vanaf het moment dat men de doos openmaakt, worden gebruikers stap-voor-stap begeleid bij het installeren en verkennen van het Internet, daarbij geholpen door een speciale Internet gebruiksaanwijzing en uitgebreide ActivDoc documentatie. Bovendien zijn veel Internet plug- in s al geïnstalleerd zodat men ze niet meer hoeft te downloaden.

Alle Packard Bell thuiscomputers worden geleverd met een uitgebreide collectie software van merken als Microsoft, Disney Interactive, Symantec, Electronic Arts, Ulead, Havas Interactive, Ubisoft en Warner bros. De software is eenvoudig te gebruiken dankzij de Packard Bell 3D navigator. Deze navigator -in de vorm van een huis in 3D- biedt op een hele intuïtieve manier toegang tot alle software.

Packard Bell

Packard Bell, de consumentendivisie van NEC Computers International, werd in 1986 opgericht en is één van Europa s vooraanstaande leveranciers van thuiscomputers met een marktaandeel van 14,4% en 448.833 verkochte computers in Q4 2000. (Bron: Dataquest- januari 2001) Packard Bell s strategie is om krachtige thuiscomputers aan te bieden door middel van uitgebreide productlijnen, nieuwste technieken, opvallend design, sterke partners en volledige Internet integratie, om zo tegemoet te komen aan de eisen van de eindgebruiker. Packard Bell producten worden bij alle grote retailketens verkocht. In 1999 richtte Packard Bell het European Institute of Home Computing met als doel om de invloed van computers op het dagelijks leven van Europeanen te observeren, bestuderen en analyseren.

NEC Computers International:

NEC Computers International (NEC CI) is één van de belangrijkste divisies van NEC Corporation (NASDAQ: NIPNY). NEC CI levert personal computers, servers en Internet oplossingen aan het bedrijfsleven, overheid en andere sectoren. Bij NEC CI horen alle vestigingen van Packard Bell en NEC Corporation s personal computer en server activiteiten in Europa, VS en Azië (exclusief Japan en China). De strategie van het bedrijf is erop gericht om innovatieve en wereldwijde oplossingen aan te dragen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Packard Bell Nederland: Perscontacten (ook beeldmateriaal):

Claudia Meijer Mills Hughes & Partners,

Marketing Manager Serge van Rooij

Tel: +31 (0)24-6489869 Tel: +31 (0)40-2110110

Fax: +31 (0)24-6419535 Fax : +31 (0)40-2651020

E-mail: cmeijer@nec-computers.com E-mail: serge@mills-advertising.com

http://www.packardbell.nl http://www.mills-advertising.com

Lezersinformatie: Tel:+ 31(0)24 - 6489945