Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 11-04-2001 Mediaberichten 11 april (16.30 uur)

WEERT - Verkeersletsel

Weert Een 16-jarige bromfietser uit Weert is dinsdagmiddag omstreeks 16.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto op het Stationsplein. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een 30-jarige automobiliste uit Weert wilde met haar personenauto vanuit de busparkeerplaats naast het station wegrijden in de richting van de Parallelweg. Hiervoor moest zij met haar auto op de weg keren. Bij die manoeuvre zag zij de bromfietser die haar passeerde over het hoofd. Deze reed in volle vaart tegen de zijkant van de personenauto. De politie heeft de bromscooter meegenomen voor onderzoek naar snelheid en evt. diefstal.

VENLO Winkeldievegge

Venlo Met een boete van 410 gulden heeft een 47-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats de diefstal van goederen ter waarde van 179 gulden kunnen afkopen. De vrouw werd door de bedrijfsrecherche van een supermarkt aan de Nijmeegseweg betrapt toen zij de goederen in haar tas meenam zonder te betalen. Na overdracht aan de politie is tegen de vrouw proces-verbaal opgemaakt en is zij na overleg met justitie en na het betalen van een boete in het kader van snelrecht, overgedragen aan de vreemdelingendienst. De vrouw is ingesloten voor nader onderzoek naar haar verblijfsstatus.

TEGELEN Drugs aangetroffen

Bij een verkeerscontrole op de Keldenkerkerweg zijn de twee inzittenden van een personenauto aangehouden voor het aantreffen van verdovende middelen en een vuurwapen. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt. De politie controleerde de auto, waarbij de agenten een sterke geur van marihuana roken. De 18-jarige bijrijder overhandigde op de sommering van de politie een kleine hoeveelheid marihuana, waarna bij fouillering nog enkele XTC-tabletten in zijn bezit werden aangetroffen. In het dashboardkastje van de auto trof de politie een gasdrukpistool aan. Dit wapen is eigendom van de 19-jarige bestuurder en omdat het in strijd is met de wapenwet, werd het wapen in beslag genomen.

ROERMOND Verkeersletsel

Roermond Bij een aanrijding op de Wirosingel zijn vanmiddag twee inzittenden van een personenauot gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis van Weert. De aanrijding ontstond doordat de 36-jarige bestuurder van een bedrijfswagen achter op een personenauto reed, die in een rij wachtende autos stilstond. Door de aanrijding schoot de personenauto met de neus onder een ervoor stilstaande tankauto, geladen met benzine. De stootbalk van die tankauto ving de klap van de personenauto op, zodat er geen gevaar voor beschadiging van de tank ontstond. De inzittenden van de personenauto, een Duitse invalide man (29 jaar) en zijn vrouw uit Budel, liepen onbekend letsel op. De brandweer kwam uit voorzorg terplaatse, maar hoefde niet in te grijpen. De tankauto kon na het vernieuwen van de verlichting aan de achterzijde, zijn weg vervolgen.