Gemeente Eindhoven

Persbericht: 11 april 2001, no. 55

Stadsdeelkantoren presenteren zich op www.eindhoven.nl

De internetsite van de gemeente Eindhoven is onlangs weer uitgebreid. De sector Stadsdeelkantoren heeft een flink aantal webpagina's toegevoegd. De stadsdeelgerichte informatie sluit aan bij het gemeentelijk streven naar stadsdeelgericht werken. Bezoekers van www.eindhoven.nl treffen algemene informatie aan over onder meer de functies van de stadsdeelkantoren, de taken en bevoegdheden van de stadsdeelcommissies, en het producten- en dienstenaanbod. Ook is er een eerste mogelijkheid tot digitale dienstverlening: geïnteresseerden in de woonconsumentenregeling en het buurtbudget kunnen het aanvraagformulier downloaden. Verder presenteren de stadsdeelkantoren Tongelre, Stratum, Gestel, Strijp, Woensel-Noord en Woensel-Zuid zich in woord en beeld. Na het aanklikken van het betreffende stadsdeel volgt een visuele kennismaking met het stadsdeelteam. Bezoekers krijgen een overzicht van de functies en de namen van de medewerkers die deze functies uitoefenen, inclusief gegevens zoals telefoonnummers én e-mailadressen.

Ook de stadsdeelcommissies presenteren zich, aangevuld met informatie over de geplande vergaderingen en wijkbezoeken. Verder is van ieder stadsdeel statistische informatie aanwezig en wordt de naamgeving van de verschillende wijken en buurten toegelicht. Alle Eindhovense straatnamen zijn per wijk alfabetisch gerangschikt, zodat bezoekers kunnen zien tot welke wijk en buurt ze behoren. De rubriek 'Actueel' bevat allerlei actuele berichten en achtergrondinformatie vanuit de verschillende stadsdeelkantoren. Bezoekers met vragen, tips en ideeën kunnen deze per stadsdeelkantoor via het emailformulier kenbaar maken.

De webpagina's van de sector Stadsdeelkantoren zijn te raadplegen via het aanklikken van de button 'stadsdeelkantoren' op de homepage van de gemeentelijke website: www.eindhoven.nl. De pagina's worden binnenkort uitgebreid met gastenboeken, plattegronden en adresgegevens van allerlei samenwerkingspartners, zoals instellingen en bewonersorganisaties.