Gemeente Maassluis

25-4-2001

Koninginnedag in Maassluis

Op maandag 30 april 2001 viert heel Nederland Koninginnedag. Het stadhuis aan de Koningshoek en de Milieustraat aan de Heldringstraat zijn dan ook gesloten voor het publiek. De medewerkers van de gemeentelijke reinigingsdienst halen die dag geen huisvuil op.

Aubade op de Markt
In Maassluis gaat Koninginnedag traditiegetrouw van start met een aubade op de Markt. Alle inwoners van Maassluis zijn zaterdag om 9.00 uur van harte welkom om mee te zingen. De teksten van de liedjes staan op papier en zullen worden uitgedeeld aan de aanwezigen op de Markt. De Markt is de gehele dag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Omdat de Markt in het weekeinde sowieso is afgesloten, blijft deze afsluiting gehandhaafd tot maandagavond.

In de hele stad worden gedurende Koninginnedag feestelijke activiteiten georganiseerd. Vele (wijk)verenigingen organiseren kinderspelen, loterijen, optredens en wedstrijden.

VlaggenWie wil vlaggen kan op Koninginnedag de vlag met wimpel hijsen. De vlag mag buiten hangen van zonsopgang tot zonsondergang.