Gemeente Lisse


Vlaghijsen in Lisse op Koninginnedag

Scoutinggroep "Lisser Kaninefaten" en het Oranjecomité verzorgen op 30 april om 9.00 uur het hijsen van de Nederlandse vlag op het plein voor het gemeentehuis.

Zoals ieder jaar wordt op Koninginnedag ´s morgens voor het gemeentehuis de vaderlandse driekleur gehesen. Muziekvereniging "Da Capo" speelt daarbij het Wilhelmus en verzorgt de muzikale omlijsting. Verder zullen leerlingen van de basisscholen het volkslied en enkele vaderlandse liedjes zingen. Dit gebeurt in aanwezigheid van het Oranjecomité en het gemeentebestuur. Burgemeester en wethouders roepen inwoners van de gemeente Lisse op zoveel mogelijk te vlaggen.

Verkeersmaatregelen
In verband met de door het bestuur van het Oranjecomité georganiseerde kinderspelen-volksfeesten worden verschillende verkeersmaatregelen genomen. Het plein voor het gemeentehuis wordt op Koninginnedag volledig voor het verkeer afgesloten tussen 8.00 en 18.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid met verwijsborden. Het éénrichtingsverkeer op de Achterweg (gedeelte tussen de Heereweg en de Lindenlaan) wordt tijdelijk opgeheven en aan weerszijden wordt een stopverbod ingesteld. Tenslotte worden de Bondstraat en de Schoolstraat (tot de Haven) volledig voor het verkeer afgesloten tussen 8.00 en 18.00 uur. Dit heeft tot gevolg dat buslijn 50 op vrijdag 30 april tussen 8.00 en 18.00 uur omgeleid wordt via de Laan van Rijckevorsel.



DE LISSER