PERSBERICHT

ALTERNATIEF KONINGINNEDAGPROGRAMMA:

DIEREN GAAT NAAR KONINGIN OP HUIS TEN BOSCH!

Voormalige ambassadeursvrouw zal vergezeld Hare Majesteit bloemen aanbieden, het is mogelijk haar laatste kans, omdat de rechter heeft bepaald dat ze het land moet verlaten.

Op 30 april zal een bus met schoolkinderen, gesteund door brede lagen van de Dierense bevolking en middenstand, naar Paleis Huis ten Bosch afreizen om verzoekschriften aan Hare Majesteit aan te bieden om clementie voor een afgewezen Congolese asielzoekster en haar twee kinderen, die al 7,5 jaar in Nederland verblijven en volledig zijn ingeburgerd.

Sophie vluchtte rond kerst 1993 met haar dochter Véronique, na gevangen genomen en gemarteld te zijn, vermomd als non, naar Nederland.

De kinderen zullen een alternatieve aubade brengen met een aangepaste versie van het Wilhelmus. Deze humanitaire reddingsactie wordt gesteund door basisschool pc De Boomgaard en de andere Dierense scholen, het gemeentebestuur, de Dierense kerken, een kerk in Apeldoorn en een kerk in Doesburg: Protestantse Kerk Dieren; Nederlands Hervormde Kerk Spankeren; Vineyard gemeente Dieren; Evangelische gemeente Dieren; Rooms Katholieke Kerk Dieren; Kerk der Zevende-Dags Adventisten Apeldoorn; Christelijk Gereformeerde Kerk Doesburg,
de Dierense middenstand: Supermarkt Spar Rook Dieren Noordoost; Albert Heijn Dieren; Aalsmeerse Bloemenhal Dieren; Jamin Dieren; Brasz Stoffen Dieren, het gelderse touringcar bedrijf, Betuwe Express uit Herveld, die de bus gratis ter beschikking heeft gesteld, en heel veel inwoners van Dieren die het een schande vinden hoe onzorgvuldig met de belangen van de vluchtelingen wordt omgesprongen. Omdat de Koningin op koninginnedag wegens het MKZ dierenleed aan huis gebonden is heeft het actiecomité Stop Uitzetting Yangala besloten haar hulp in te roepen voor een andere vorm van Dierens leed, dat van de voormalige ambassadeursvrouw Sophie Yangala.

Omstreeks 9.00 uur zal deze bijzondere bus vanaf basisschool De Boomgaard, Essenhof 2, richting Huis ten Bosch vertrekken. Het actiecomité roept de Dierense bevolking op bij vertrek massaal naar de Harderwijkerweg te komen om de bus uit te zwaaien.

Persinfo: Comité Stop Uitzetting Yangala

Woordvoerders: Rüdiger en Yvonne Versteege
Goudenregenlaan 19, 6951 NX DIEREN

telefoon: 0313-413753

e-mail: ryfl.versteege@planet.nl
DIEREN: 29-04-01 15:16