Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

Dubbelslag voor Toon van de Haterd in Dutch Supercar Challenge

Zandvoort, 29 april 2001. Circuit Park Zandvoort was het decor van de tweede en derde race van de Dutch Supercar Challenge. Beide races werden gewonnen door Toon van de Haterd en zijn Marcos Mantis.

De organisatie van de Dutch Supercar Challenge werkt hard om de klasse qua uitstraling en deelnemersveld verder te verbeteren. Het startveld telt inmiddels 43 (veelal bijzondere) auto's zoals vele BMW's, enkele Porsches, een aantal Marcos Mantissen, twee Maserati's en een Lotus. De omvang van het veld zal weldra groeien aangezien diverse rijders om verschillende redenen niet van de partij konden zijn op Circuit Park Zandvoort. De Dutch Supercar Challenge beschikte daarnaast tijdens de 'NAV races' over een professionele hospitalityruimte waar rijders hun sponsors konden ontvangen. Het Yorin-programma Wannahaves maakte opnamen die op korte termijn uitgezonden zullen worden.
De startopstelling van de eerste van de twee races werd in de tweede tijdtraining bepaald aangezien de eerste training verregende. De equipe Cor Euser-Peter van der Kolk reed de snelste tijd met een Marcos Mantis. Op zondag stonden twee races op het programma, een wedstrijd over 65 minuten en een 40 minuten lange race. Beide wedstrijden bevatten een verplichte pitstop van 60 seconden met naar keuze een rijderswissel.
In de eerste race nam Cor Euser de leiding, een positie die hij nog steeds vast in handen had toen hij het stuur van zijn Marcos Mantis overgaf aan Peter van der Kolk. Toon van de Haterd, in het eerste deel van de race tweede, zag in het tweede deel kans om de leidende positie van Van der Kolk over te nemen. Na 65 minuten racen bedroeg het verschil tussen beiden slechts elf seconden! De strijd in de klasse Sport I was ook erg spannend. Arjen Vels, in de tijdtrainingen vierde, vocht zich in de race naar voren en won met zijn BMW Compact 2,8 met een marge van maar tien seconden ten opzichte van Charles Vink (BMW M3 E30).

De tweede race was qua strijd aan de kop een kopie van de eerste wedstrijd. Weer lag Cor Euser aanvankelijk op kop, wederom nam Toon van de Haterd de leiding over in het tweede deel van de race nadat Euser zijn plaats aan Van der Kolk had afgestaan. Herman Buurman (Marcos Mantis) werd derde algemeen. De marges in de klassen Sport I en Sport II waren ook nu weer minimaal. Charles Vink won de klasse Sport 1 met een verschil van 0,2 seconde ten opzichte van Arthur Janssen (BMW M3 E30), Dirk-Jan Hofmans bleef zijn teamgenoot Nico Been 0,8 seconde voor in de klasse Sport II. Beiden besturen een Renault 5 GT Turbo.

De Dutch Supercar Challenge wordt dit seizoen ondersteund door de klassesponsors Dunlop, Ooperon (telecommunicatie) en Cee-Kay TV. Volgende race: 13 mei, TT Circuit Assen.