Politiebericht Groningen: diverse 30-04-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
maandag, 30 april 2001 Koninginnedag

Dagelijkse berichten

Groningen: straatrover gepakt
Op het Gedempte Kattendiep heeft de politie zondagochtend een 33-jarige stadjer aangehouden. Op grond van het signalement, dat door een 61-jarige man uit Groningen, die door de verdachte op de Kijk int Jatstraat was beroofd, was gegeven, kon de politie de verdachte oppakken. Hij bleek in de Kijk in`t Jatstraat met opzet hard tegen het slachtoffer te zijn aangelopen, waarna de verdachte een polstas van het slachtoffer wegnam. De verdachte is ingesloten.

Groningen: bedreiging in cafe
Zondagochtend heeft de politie in een café aan de Grote Markt, twee mannen en een vrouw uit Muntendam en Westerlee aangehouden. De drie verdachten, 30, 32 en 33 jaar oud, bleken onenigheid te hebben gehad in het café. Toen zij uit de kroeg werden gezet bedreigden en sloegen zij personeel van het café. Een 20-jarige medewerker en een van de verdachten liepen bij het ontstane handgemeen hand en hoofdletsel op, waarvoor beiden in een ziekenhuis moesten worden geholpen. De verdachten zijn allen na verhoor heengezonden.

Groningen: alcohol, bijna 2.5 promille
Op de Brugstraat heeft de politie afgelopen nacht een 37-jarige man uit Vroomshoop aangehouden. De man werd in de Nieuwstad gesignaleerd met zijn auto. Toen hij een stopteken van de politie kreeg ging hij er vandoor. Op de Hoge der Aa parkeerde de man zijn auto, waarna hij lopend verder ging. Nadat hij was aangehouden bleek hij bij een blaastest, bijna 2.5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man kreeg een rijverbod van 13 uren opgelegd, terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd en de auto aan het bureau in bewaring werd gesteld. *Ook op de Stationsweg werd een 31-jarige Groninger aangehouden. Hij bleek bij een controle 1.5 promille in zijn bloed te hebben. *Op de Kijk int Jatstraat werd een 29-jarige stadjer opgepakt. Hij bleek onder invloed van 0.6 promille. Bovendien was de man niet in het bezit van een rijbewijs en het voertuig was niet gekeurd.

Groningen: wildplassers
In de Peperstraat heeft de politie zondagnacht 32-jarige stadjer aangehouden. De man werd door agenten aangesproken op het plassen langs de straat. Toen hem naar zijn naam werd gevraagd ging de man er vandoor. Hierbij greep hij een 30-jarige vrouw uit Groningen en gooide deze tegen de straat. Agenten konden de verdachte achterhalen. Hij kreeg een proces verbaal. De vrouw liep pijn aan het hoofd en haar nek op. * Ook een 37-jarige man uit Ezinge kreeg in de Herestraat een boete van honderd gulden voor het plassen langs de openbare weg.

Groningen: botsing met hond
Een 34-jarige inwoonster van Groningen raakte zondagmiddag gewond aan haar hoofd. Zij reed met haar fiets op de Kruissingel tegen een loslopende hond van een 32-jarige Groningse aan. Hierdoor kwam zij ten val en liep daarbij een hersenschudding op. Zij werd naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

Groningen: skaters mishandeld
Op het Meedenpad zijn zondagavond twee skaters, beiden 21 jaar, uit Groningen ernstig mishandeld. Beide slachtoffers schaatsten op het Meedenpad en werden daar bij ingehaald door een bromscooter met twee mannen daarop. Nadat ze doorgereden waren, kwam de bromscooter met nog twee andere scooters terug. Hierna werden de slachtoffers met een fietsketting op het hoofd en lichaam geslagen, waarna de daders, die ongeveer 17 a 18 jaar oud zijn, weer vertrokken. De beide slachtoffers moesten met hoofdletsel naar een ziekenhuis. Korte tijd later werden drie stadjers op het Koerspad door een groepje mannen met bromscooters mishandeld. Vermoedelijk gaat het om dezelfde, waarschijnlijk jeugdige Antilliaanse daders.

Groningen: relatieproblemen
In een woning aan de Semarangstraat heeft de politie een 24-jarige stadjer aangehouden. Hij bleek in de woning van een 26-jarige vriendin ruzie met haar te hebben gekregen, waarbij hij de vrouw mishandelde. De vrouw vluchtte de woning uit, waarna de politie werd gewaarschuwd. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Wildervank: autokrakers aangehouden
Drie jongens uit Eexterveenschekanaal(twee van 17 en een van 19 jaar) zijn zondagnacht in Wildervank aangehouden voor de inbraak in een geparkeerde auto aan de Poststraat. De eigenaar van de auto zag het gebeuren en waarschuwde de politie. Deze trof de jongens later in de omgeving aan. Ze zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Delfzijl: snorfietser onder invloed
Een 29-jarige inwoner van Delfzijl is zondagavond door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij reed op een snorfiets en bleek 1.9 promille in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Visvliet: alcomobilist
Op de Rijksweg bij Visvliet heeft de politie zondagnacht een 27-jarige automobilist uit Visvliet bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij had 1.4 promille zijn bloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Winsum: aanhouding voor mishandeling
Een 23-jarige inwoner van Winsum is zondagnacht aangehouden voor het mishandelen van twee plaatsgenoten (24 en 21). De twee slachtoffers liepen daarbij ernstige kneuzingen op aan het gezicht. De verdachte kwam de twee anderen achterop in de tunnel onder het spoor bij het NS-station en maakte om onduidelijke reden ruzie. Daarna begon hij te schoppen en te slaan. De 23-jarige is voor nader onderzoek ingesloten. De politie zoekt nog uit wat de aanleiding tot de ruzie is geweest.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900--8844