Compaq annonceert haar eerste Armada M700 notebook-pc met 1 GHz

Nieuwe modellen in de Armada E500 notebook-pc serie

Gouda, 3 mei 2001 - Vandaag kondigt Compaq de Armada M700 notebook-pc met de nieuwste 1 GHz mobile Intel Pentium III processor aan. Ook worden er in de Armada E500 lijn twee nieuwe modellen aangekondigd. De Compaq Armada notebook-pc's in de EM serie zijn ontwikkeld voor de professionele gebruiker die veel waarde hecht aan zowel hoge prestaties als mobiliteit. De notebook-pc's uit de M- en de E-serie maken gebruik van dezelfde dockingstations en opties en zijn daarnaast voorzien van hetzelfde software image. Dankzij deze standaardisatie is het beheer eenvoudig en kunnen bedrijven standaardiseren en toch aan de individuele wensen van hun werknemers tegemoet komen.

Compaq M700 notebook-pc
De Armada M700 is een complete notebook-pc waarin de optimale combinatie van prestaties en mobiliteit zijn verenigd. Vandaag lanceert Compaq een model met de nieuwste 1 GHz mobile Intel Pentium III processor met SpeedStep technologie. De notebook-pc is voorzien van een vaste schijf van 20 GB. Het model beschikt standaard over 128 MB intern geheugen en is uitbreidbaar tot maximaal 576 MB. Dankzij de tv-uit aansluiting kunnen multimedia-presentaties rechtstreeks op een televisiescherm weergegeven worden. De geïntegreerde modem- en Ethernet aansluiting, de zogenaamde combo-aansluiting, zorgt ervoor dat de twee PC Card-slots vrij blijven voor andere toepassingen, zoals een fingerprint scanner of een wireless LAN kaart. De Compaq Armada M700 is leverbaar met Windows 98 of Windows 2000/Windows NT 4.0 workstation (dual install). Het model is voorzien van een 14.1" TFT beeldscherm en een magnesium behuizing. Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar 'meer mobiliteit' bevat deze notebook-pc twee 'draaiende delen': 'two-spindle' (te weten: de vaste schijf en een MultiBay cd-rom- of dvd-rom-drive). Dit zorgt voor minder gewicht en maakt een kleinere behuizing mogelijk. Al naar gelang behoefte kan de gebruiker een diskette drive in de MultiBay plaatsen. Met behulp van een kabel kan tevens gekozen worden om de MultiBay diskettedrive op de parallelle poort van de M700 aan te sluiten (= 'three spindle' use).

Compaq E500 notebook-pc
De Armada E500-serie is een alles-in-één notebook-pc, geschikt voor de professionele gebruiker die basistechnologie voor dagelijks gebruik nodig heeft. Deze notebook-pc biedt volledige desktopfunctionaliteit en heeft uitgebreide mogelijkheden op het gebied van graphics, multimedia en 'three-spindle-support'. 'Three-spindle support' houdt in dat de notebook-pc drie 'draaiende delen' herbergt: een diskettedrive, een harddisk en een MultiBay cd-rom of dvd-rom-drive. Compaq kondigt in deze serie twee nieuwe modellen aan: de Armada E500 800 MHz met 13.3" scherm en de E500 900 MHz met 14.1" beeldscherm. Het eerste model heeft een vaste schijf van 10 GB en beschikt standaard over 64 MB intern geheugen, uitbreidbaar tot 512 MB. Het tweede model beschikt over een vaste schijf van 20 GB en een intern geheugen van 128 MB. De E500 is leverbaar met Windows 98 of Windows 2000/Windows NT 4.0 workstation (dual install).

De Armada M700 en de E500 modellen beschikken over een Intel Mobile Pentium III processor met SpeedStep technologie. Deze technologie optimaliseert de accuwerktijd doordat de processor op een lagere kloksnelheid gaat draaien op het moment dat hij niet op de netvoeding is aangesloten.

Alle nieuwe modellen in de Armada EM serie zijn uitgerust met een intern Mini-PCI 56K V.90 modem en met 10/100 Ethernet. Hierdoor blijven beide PC-Card slots vrij en heeft de gebruiker altijd communicatiemogelijkheden bij de hand. Het modem is voorzien van een standaard RJ-11 aansluiting en ontworpen volgens het universal DAA design. Daardoor is het bruikbaar in vrijwel alle westerse landen. De 10/100 netwerkkaart heeft een standaard RJ-45 aansluiting. Ook hebben deze modellen een infrarood- en USB- poort.

Via het MultiBay-compartiment kan de notebook-pc met een extra accu uitgerust worden. Het compartiment maakt het mogelijk de notebook-pc's te configureren al naar gelang de gewenste functionaliteit. Het ondersteunt niet alleen de standaard meegeleverde 8x dvd-rom-drive (M700) of 24x cd-rom-drive (E500), maar kan ook plaats bieden aan een tweede vaste schijf, een cd-Rewriter, een ZIP 250 drive, een extra Li-Ion accu of een weight saver module. Deze opties zijn onder Windows 98, Windows 2000 en Windows NT 'hot swappable'. Dat betekent dat opties verwisseld kunnen worden zonder de pc uit te schakelen. (vaste schijf is niet hot swappable)

De E500-modellen hebben naast een MultiBay-ook een DualBay-compartiment. In dit DualBay compartiment past een standaard meegeleverde diskettedrive of een optionele accu. De accuwerktijd van de E500 kan op deze manier uitgebreid worden tot een maximum van negen uur.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is een van 's werelds marktleiders op het gebied van Internet-infrastructuren en -toegang. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert, al dan niet in samenwerking met haar partners, een breed scala aan end-to-end enterprise oplossingen, waaronder hardware, software, opslagsystemen en diensten. In meer dan 200 landen verkoopt Compaq haar producten en diensten, voornamelijk aan het bedrijfsleven, consumenten, de overheid en onderwijsinstellingen.

Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten, alsmede klantenondersteuning, is beschikbaar op http://www.compaq.nl.

THIS PRESS RELEASE MAY CONTAIN FORWARD-LOOKING STATEMENTS BASED ON CURRENT EXPECTATIONS THAT INVOLVE A NUMBER OF RISKS AND UNCERTAINTIES. THE POTENTIAL RISKS AND UNCERTAINTIES THAT COULD CAUSE ACTUAL RESULTS TO DIFFER MATERIALLY INCLUDE, AMONG OTHERS: MARKET CONDITIONS, PARTICULARLY IN THE U.S.; INCREASED COMPETITIVE ENVIRONMENT AND PRICING PRESSURES; DISRUPTIONS RELATED TO RESTRUCTURING ACTIVITY AND DELAYS IN THE IMPLEMENTATION OF CHANGES IN DELIVERY MODELS. FURTHER INFORMATION ON THESE AND OTHER FACTORS THAT COULD AFFECT COMPAQ'S FINANCIAL RESULTS IS INCLUDED IN COMPAQ'S SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION (SEC) FILINGS, INCLUDING THE LATEST ANNUAL REPORT ON FORM 10-K AND THE LATEST QUARTERLY REPORT ON FORM 10-Q.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565807, e-mail: Jeanette.dewilde@compaq.com Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel, tel. 023 - 5628208, e-mail: perlitaf@monogram.nl