PERSBERICHT

HOOFDDORP - donderdag 3 mei 2001 - De 'Chapter 11' aanvraag van Viatel in de Verenigde Staten gisteren heeft geen enkel effect op de bedrijfsvoering van deze telecom-aanbieder in Nederland of Europa. Viatel heeft deze stap gedaan voor haar Amerikaanse onderneming om de reorganisatie van de balans te vergemakkelijken alsmede niet-winstgevende onderdelen in de Amerikaanse organisatie af te kunnen stoten. De Europese vennootschappen beschikken over voldoende liquide middelen om hun bedrijfsvoering op de gebruikelijke wijze voort te zetten en zullen dat ook doen. Ook voor het Nederlandse kantoor van Viatel (gevestigd in Hoofddorp) heeft deze beslissing in de Verenigde Staten geen gevolgen. Zowel klanten als leveranciers van Viatel zullen niets hoeven te merken van de Chapter 11-aanvraag.

Over Viatel:
(Nasdaq: VYTL), wereldleider op het vlak van spraak- en dataverkeer, Internet en breedbandnetwerken biedt toonaangevende telecommunicatiediensten aan bedrijven, ISP's, ASP's en andere telecomoperatoren. In Europa heeft Viatel vestigingen in België, Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Zwitserland. Vitatel is actief in Nederland sinds 1994. Het Nederlandse netwerk verbindt de steden Amsterdam en Rotterdam. Via dit nationale netwerk biedt Viatel in Nederland toonaangevende telecomdiensten aan bedrijven en telecommaatschappijen tegen een gunstig tarief.

Meer informatie over Viatel vindt u op de website: www.viatel.com

# # #

Bepaalde zaken die in dit persbericht aan de orde komen, betreffen op de toekomst gerichte uitspraken die bepaalde risico's en onzekerheden inhouden, waaronder bouwrisico's en overige risico's zoals die van tijd tot tijd worden gespecificeerd in de geregistreerde stukken en verslagen van de Vennootschap welke zijn gedeponeerd bij de Amerikaanse Commissie voor Toezicht op het effecten- en beurswezen, inclusief die op Formulier 10-K voor het jaar 2000.


---