Gemeente Haarlemmermeer


* Besluiten B&W


+ 3 mei 2001

... B & W-nieuws week 18

Brandweer
Het college neemt kennis van de analyse van de personele knelpunten bij de Brandweer Haarlemmermeer en van de noodzakelijk geachte oplossingen. Voorgesteld wordt om onder meer de formatie van de dienst uit te breiden met 1 officier (plv. hoofd operatiën), 2 oefencoördinatoren, 1 logistiek medewerker voor de oefeningen, 1 controleur brandkranen, 1 (sr) beleidsmedewerker/ directiesecretaris, 1 administratief medewerker en 1 financieel medewerker.

Daarnaast is een budgetverhoging noodzakelijk om het oefenbeleidsplan te kunnen uitvoeren. Het college betrekt de verbetervoorstellen bij de afwegingen en besluiten voor de voorjaarsnota. De nota met het onderwerp organisatieontwikkeling Brandweer en verdere invulling speerpunt (brand)veiligheid, wordt behandeld in de raadscommissies Middelen en Algemene Bestuurszaken.

Ruimte, Wonen en Economie
Het college neemt kennis van de voortgangsrapportage Nota Bereikbaarheid, waarin een toelichting staat over de stand van zaken, de planning en participatie (overlegplatforms, workshops). Op dit moment wordt met behulp van een multimodaal verkeersmodel bepaald welke nieuwe weg- en openbaar vervoerverbindingen noodzakelijk zijn om de bereikbaarheid van Haarlemmermeer te behouden en te vergroten. Het begrip bereikbaarheid wordt gedefinieerd aan de hand van aspecten als moeite, tijd en kosten om een bepaalde bestemming te bereiken.

De uitgangspunten van de Nota Bereikbaarheid zijn: belangrijke bestemmingen met meerdere vervoerswijzen kunnen bereiken; congestie zoveel mogelijk voorkomen waarbij de doorstroming van het autoverkeer een belangrijk aandachtspunt is; het openbaar vervoer een volwaardig alternatief voor de auto laten zijn en de fietsmogelijkheden verbeteren. Het college gaat akkoord met de verdere uitwerking van het begrip bereikbaarheid. Het college stemt in met een bestuurlijke workshop op 29 mei waarin de resultaten van de model-analyses worden toegelicht en bediscussieerd. De commissie Verkeer & Vervoer behandelt de voortgangsrapportage in mei.

Het college heeft een besluit genomen over diverse bouwplannen strijdig met het geldend bestemmingsplan, te weten:
* weigert de bouwvergunning voor het uitbreiden van de woning aan Clingburg 33 en aan te schrijven tot sloop van de berging
* weigert de bouwvergunning voor het uitbreiden van de woning aan 's Gravensandestraat 28

* lid 6 b.p. Landelijk Gebied

* wijst het verzoek af een veldschuur te bouwen aan de Hoofdweg 523
* weigert de bouwvergunning voor de bouw van een garage aan de Hoofdweg 695

* weigert de bouwvergunning voor de bouw van een loods aan de Rijnlanderweg 1427

* weigert de bouwvergunning voor het uitbreiden van 2 woningen aan Sonderholm 152 en 154 Het college heeft een besluit genomen over diverse bouwplannen strijdig met het geldend bestemmingsplan, te weten:

* bouwvergunning voor wijziging bedrijfsruimte Domineeslaan 91 te weigeren;

* verzoek voor verbouw woning en bouw garage Gandhistraat 95 af te wijzen;

* medewerking te verlenen aan het plaatsen vervangende afvoerpijp autospuiterij Hoofdweg 64;

* verzoek om bouw bedrijfsruimten Kaagweg 29 af te wijzen;
* medewerking te verlenen aan het plaatsen van GSM-antenne
-installaties in Leenderbos (t.o. Tolheksbos), Lindberghstraat 50 en IJtocht nabij Hoofddorp;

* verzoek om bouw woning met garage en zwembad Lijnderdijk 152 af te wijzen;

* medewerking te verlenen aan de bouw lichtmast met GSM-antenne-installatie aan de Noppenstraat;
* verzoek voor de bouw van 2 vervangenden woningen Eug. Previnaireweg 71-71 af te wijzen; medewerking te verlenen aan de uitbreiding van bedrijfspand Rijshornstraat 201.

Het college heeft een besluit genomen over diverse bouwplannen strijdig met het geldend bestemmingsplan, te weten:
* medewerking te verlenen aan een gebruiksvrijstelling voor het gebruik van een kas voor een caravanstalling aan de Aarbergerweg 39;

* de bouwvergunning te weigeren voor het plaatsen van een tijdelijk blokhut ' Kabel 90;

* legalisatie van de bouw van een schuur aan de Uiverstraat 44 te weigeren;

* verzoek voor kinderdagverblijf Vijfhuizerdijk 161 af te wijzen;
* medewerking te verlenen aan de bouw van een brandweerkazerne bij de Vijfhuizerweg;

* verzoek bestemmingswijziging (winkel) Zwanenburgerdijk 504 af te wijzen;

Het college heeft een besluit genomen over diverse bouwplannen strijdig met het geldend bestemmingsplan, te weten:
* wijst het verzoek af om de woning c.a. Giessenburg 40 uit te breiden en verleent alleen artikel 19-3 WRO-medewerking voor maximaal 13 m bouwdiepte inclusief de kelder.
* wijst het verzoek af om een psychotherapeutenpraktijk/ psychologen te vestigen op Graan voor Visch 18902

* weigert de bouwvergunning voor het uitbreiden van de woning aan de Hillegommerdijk 301 en verleent wel artikel 19-3 WRO-medewerking voor het alternatief met maximaal 60 graden dakhelling.
* wijst het verzoek af om de stille opslag aan de Hillegommerdijk 422 te verruimen

* verleent, met toepassing van artikel 19-2 WRO, medewerking aan de bouw van een vervangende winkel en bovenwoning aan de Kromme Spieringweg 535

* verleent, met toepassing van artikel 19-2 WRO, medewerking aan de bouw van agrarische bedrijfsruimte aan de Spieringweg 675
* wijst het verzoek af om op de woning aan Spinner 24 een dakopbouw te plaatsen

* wijst het verzoek af om op de woning aan de Anna de Waalstraat 123 een dakopbouw te plaatsen

* wijst het verzoek af om een woning te bouwen aan de IJweg 945
* weigert de bouwvergunning voor de bouw van een woning en garage aan de IJweg 1111

Het college heeft een besluit genomen over diverse bouwplannen strijdig met het geldend bestemmingsplan, te weten:
* medewerking te verlenen aan de verbreding van de rijksweg A5, met toepassing van artikel 19 lid 1 WRO

* medewerking te verlenen aan de bouw van een woning met garage-berging tussen IJweg 1644 - 1658, met toepassing van artikel 19 lid 1 WRO

Bezwaarschriften
Het college besluit het bezwaarschrift tegen de subsidiebeschikking voor een sociale koopwoning, ongegrond te verklaren. Het besluit komt overeen met het advies van de vaste commissie voor bezwaar- en beroepschriften.

Het college besluit het bezwaarschrift tegen de weigering van een vrijstelling voor de vestiging van autohandel Yentle Cars in het pand Lindenlaan 5 te Zwanenburg, ongegrond te verklaren. Het besluit komt overeen met het advies van de vaste commissie voor bezwaar- en beroepschriften.

Het college besluit het bezwaarschrift tegen de weigering van een bouwvergunning voor het uitbreiden van de woning Kruisweg 1483 te Cruquius, ongegrond te verklaren. Het besluit komt overeen met het advies van de vaste commissie voor bezwaar- en beroepschriften.

Het college besluit het bezwaarschrift over het buiten behandeling stellen van een aanvraag op basis van de Vangnetregeling Huursubsidie, ongegrond te verklaren. Het besluit komt overeen met het advies van de vaste commissie voor bezwaar- en beroepschriften

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen