CDA

Hans Hillen: Blij met onderzoek Nationaal Comité

Volgens een onderzoek dat is gehouden in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei blijkt dat mensen een groeiende behoefte hebben aan sociale binding en respect. Individualisering en tijdstress worden als grootste bedreigingen gezien van vrijheid. Hans Hillen omarmt die conclusie. Het CDA is vanuit het christelijke beginsel naastenliefde gericht op sociale binding en respect. Daarentegen werkt het Paarse kabinet alleen maar individualisering en tijdstress in de hand, aldus het Tweede Kamerlid Hillen.

Hans Hillen: " Het verbaast mij niet dat individualisme en tijdstress als grote bedreigingen van vrijheid worden gezien. Het CDA heeft altijd de betrokkenheid op elkaar als een zeer belangrijk punt gezien. Daarnaast proberen wij altijd rustpunten in de samenleving te behouden, zoals de zondagsrust en het belang van gezin als rustpunt. Uit dit onderzoek blijkt dat de ondervraagden hier ook zo over denken. Het Paarse kabinet werkt in mijn ogen de individualisering echter alleen maar in de hand. Ik heb steeds vaker het idee dat wat er in het Paarse kabinet gezegd en gedaan wordt heel anders wordt beleefd door de mensen in het land. Zo is het kabinet zeer euforisch over het bereikte begrotingsakkoord, maar vlak daarna breken er stakingen uit in de gezondheidszorg. "

"In het onderzoek door het nationaal comité is vrijheid breder geïnterpreteerd dan gebruikelijk bij de herdenkingen en vieringen op 4 en 5 mei. Herdenken en stil staan bij het feit dat we in een vrij land leven, moet de insteek zijn, en niet perse als nagedachtenis van de Tweede Wereldoorlog. De 5de mei moet daarom ook een nationale feestdag blijven, vrijheid is nooit een vanzelfsprekend recht geweest, dat kun je wel leren uit onze geschiedenis."

Wilt u de resultaten van het onderzoek lezen surf dan naar:

http://www.trouw.nl/artikelactueel/988819329624.html