KSI International NV

IJsselstein, 3 mei 2001

KSI ontwikkelt E-learning- en E-supportoplossing voor NCCW-CASA

ICT-bedrijf KSI International (KSI) heeft van NCCW-CASA, een toonaangevende aanbieder van geautomatiseerde bedrijfsinformatiesystemen voor de sociale en commerciële vastgoedmarkt, de opdracht gekregen om een Online Leer- en Informatiesysteem (LIS) te ontwikkelen. Het LIS gaat gebruikt worden om de ruim 10.000 eindgebruikers bij de 600 woningcorporaties die klant zijn van NCCW-CASA op te leiden en te ondersteunen bij het gebruik van FIRST Housing, het webbased informatiesysteem voor de vastgoedmarkt. Het LIS voor NCCW-CASA wordt in september van dit jaar opgeleverd.

Het LIS wordt dusdanig opgezet dat het naadloos aansluit op de behoeften van de gebruikers van FIRST Housing en dat het optimaal gebruik van de applicatie ondersteund wordt. De manier waarop met FIRST Housing zal worden gewerkt, is sterk afhankelijk van de functie en behoeften van de gebruikers. Het LIS bestaat uit een managementmodule waarmee op basis van functie-informatie en behoeften een individueel (leer)pad voor iedere gebruiker kan worden vastgesteld: het systeem is contextgevoelig en voorziet de individuele gebruiker van de voor hem relevante informatie. Het LIS kan als E-learning-oplossing rechtstreeks via Internet worden benaderd en als E-support-oplossing rechtstreeks vanuit FIRST Housing worden opgeroepen.

Profiel KSI International N.V.
KSI International N.V. is een innovatieve en toonaangevende ICT-onderneming opererend in de Benelux. Circa 700 medewerkers verlenen diensten en ontwikkelen systemen gericht op elektronisch werken, communiceren, zaken doen en leren. De activiteiten zijn ondergebracht in service lines: KSI Business Consultancy, KSI End User Training & Support, KSI System Development & Support, KSI ICT Services en KSI Software Solutions. KSI werkt voornamelijk voor opdrachtgevers in de financiële dienstverlening, in de telecommunicatiesector en voor de overheid. KSI helpt haar opdrachtgevers om hun ambities te realiseren met ICT als voornaamste instrument. E-business en Internettechnologie zijn voor KSI belangrijke speerpunten. KSI ontwikkelt ook specialistische en unieke ICT-toepassingen voor E-Business, Electronic Banking & Payment Solutions en E-Learning & E-Testing (Web Based Trainingen).

KSI is opgericht in 1986 en sinds 1998 genoteerd aan de EURO.NM Amsterdam.

Profiel NCCW-CASA BV
NCCW-CASA BV is toonaangevend in geautomatiseerde bedrijfsinformatiesystemen voor de sociale en commerciële vastgoedmarkt. Met haar brede producten- en dienstenpakket biedt de solide organisatie totaaloplossingen voor het gehele communicatie- en informatieproces in het vastgoedbeheer. Het in 1973 opgerichte bedrijf ondersteunt ruim 600 woningcorporaties die samen twee miljoen huurwoningen beheren. Daarnaast bedient het de commerciële markt met informatiesystemen voor alle aspecten van het beheer, de administratie en het financieel management. Ruim 300 medewerkers en een jaaromzet van NLG 85 miljoen brengen de succesvolle onderneming aan de top van automatiseerders in de vastgoedsector.

FIRST Housing
In 2000 is besloten het huidige Bedrijfs Informatie Systeem (BIS) van NCCW-CASA te vervangen door FIRST Housing van het Britse bedrijf First Software. In een strategisch partnership met First Software ontwikkelt NCCW-CASA het product dat geheel wordt aangepast aan de Nederlandse markt. Het hart van het systeem wordt met state-of-the-art Oracle technologie geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk, waarna NCCW-CASA met haar specifieke kennis van de Nederlandse situatie het programma vervolmaakt. FIRST Housing is vanaf 2002 voor de Nederlandse vastgoedmarkt beschikbaar.