Expertise in Labour Mobility 03-05-2001 Manon de Jong


*****PERSBERCHT*****

Internationaal expert op het gebied van mobiliteit op de internationale arbeidsmarkt, Expertise in Labour Mobility, publiceert haar serie van 28 nieuwe Looking for work in ... gidsen. De gidsen zijn een handboek in het solliciteren en werken in het buitenland.

Deze 28 gidsen over het zoeken naar werk in 31 landen zijn bedoeld om (jonge) professionals op weg te helpen naar een internationale baan in het land van hun keuze. Elke Looking for work in ... gids bevat praktische informatie over een specifiek land. Aan bod komen onder andere sollicitatie methoden, culturele management verschillen, salarisvergelijkingen, handige adressen en een voorbeeld CV.

Expertise in Labour Mobility is een consultancy bureau gespecialiseerd in onderzoek, informatie en training op het gebied van mobiliteit op de internationale arbeidsmarkt. Managing Director Nannette Ripmeester heeft in samenwerking met een internationaal team van medewerkers haar kennis gebundeld in de serie gidsen Looking for work in ... .

De gidsen Looking for work in .. spelen in op de trend van globalisation . Europa en de wereld er omheen worden kleiner. Vele bedrijven zien mogelijkheden om personeel te werven in het buitenland. En werkzoekenden kijken zelf ook vaker over de grenzen van het eigen land.

De Looking for work in ... gidsen van Expertise in Labour Mobility bieden een overzichtelijk handboek vol informatie. De gids over Frankrijk maakt bijvoorbeeld duidelijk dat de Fransen een handgeschreven brief verwachten en grafologie als selectiemethde gebruiken. In Spanje werkt men tot acht uur in de avond terwijl in de Skandinavische landen men om vijf uur de deur uit gaat om de kinderen uit de crèche te halen. Amerikanen praten niet over een CV maar een resume en doorspekken deze met power words en action verbs . En terwijl in bijna ieder land een CV met persoonlijke gegevens begint, staan deze bij een Indiaas CV juist aan het einde. Allemaal zaken waar je rekening mee moet houden als je werk zoekt in een ander land dan je thuisland.

De gidsen Looking for work in ... bieden precies de informatie die je hard nodig hebt op het moment dat je een sollicitatiebrief verstuurt of een gesprek aangaat. Compact en to-the-point beschijven ze de eisen en verwachtingen van elk specifiek land, in Europa, Amerika of Azië.


******************* EINDE PERSBERICHT *********************