Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-05-2001

Politiebericht Utrecht: district stad Utrecht, 09.00 uur
Autokrakertjes bij toeval aangehouden

UTRECHT Woensdagmiddag rond half vijf reden twee motorrijders over de Amsterdamsestraatweg. Bij het zien van de agenten gingen twee jongens op een scooter er als een haas vandoor. Hierop zetten de motorrijders de achtervolging in. Op de Singelstraat gingen de twee jongens onderuit en werden door de agenten staande gehouden. De scooter werd voor technisch onderzoek in beslag genomen. Een van de jongens, een 17-jarige Utrechter, kon geen legitimatie overhandigen en is ter identificatie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Zijn 16-jarige vriend, eveneens uit Utrecht, kreeg een bekeuring voor het rijden zonder helm en kon vertrekken.

Aangekomen op het bureau bleken net getuigen aangifte te doen van een diefstal uit auto die geparkeerd stond op de Vleutenseweg. De twee jongens die net gecontroleerd waren, voldeden aan het signalement. Door middel van een spiegelconfrontatie werd duidelijk dat het om dezelfde knapen ging. De 17-jarige jongen is voor verder verhoor ingesloten. Zijn vriend is nog dezelfde avond aan het bureau ontboden en zal zich vandaag melden.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Woensdagmorgen omstreeks tien uur zag een 26-jarige fietser uit Utrecht op de Burgemeester van Tuijlkade de bussluis over het hoofd. Hij reed met zijn fiets in de sluis en kwam ten val. De man liep enkele schaafwonden en kneuzingen op. Hij is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Straatrover legt gedeeltelijke bekentenis af

UTRECHT De 37-jarige man uit Amersfoort die dinsdagmiddag 1 mei in de Stationshal is aangehouden voor straatroof (zie persberichten 2 mei 2001) heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Hij wordt vandaag met een dagvaarding heengezonden.

Autokrakers aangehouden

UTRECHT Op aanwijzen van een getuige werd de politie woensdagochtend rond half tien gestuurd naar het Lepelenburg. De getuige had gezien dat twee jongens hier in een auto hadden ingebroken. Op basis van een goed signalement konden de agenten op de Maliesingel twee jongens van 14 jaar uit Utrecht aanhouden. Zij zijn voor verhoor ingesloten op bureau Tolsteeg. Er wordt nog onderzocht of er iets uit de auto is weggenomen.

De politie adviseert geen waardevolle spullen zichtbaar in het voertuig achter te laten. In verreweg de meeste gevallen blijkt dat er mobiele telefoons, laptops, tassen enzovoort in het zicht in de auto achtergelaten zijn. Nog altijd delen toezichthouders en politiemensen in verschillende wijken folders van het Project Niets erinNiets eruit om mensen hierop te attenderen.

Slingerende bestuurder
UTRECHT Om tien over twaalf donderdagmorgen zagen surveillerende agenten een automobilist slingerend over de Jagerskade rijden. De agenten hielden de bestuurder, een 45-jarige man uit IJsselstein, staande. Zijn adem rook naar alcohol. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van 1.55 te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.