Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 3 mei 2001

Politie houdt krattendieven aan Noordwijk (D1)
Twee Katwijkers van 23 en 27 jaar zijn aangehouden op verdenking van diefstal van flessenkratten. Het tweetal bezocht op 6 april een supermarkt aan het Rederijkersplein en op 9 april een hotel aan de Koningin Astrid Boulevard in Noordwijk. In totaal hadden de Katwijkers vijf kratten meegenomen die ze bij een andere supermarkt wilden inleveren. Bij twee andere pogingen bij horecabedrijven in Noordwijk werden ze gestoord door medewerkers van die bedrijven.

Tasjesdief aangehouden Noordwijk (D1)
De politie heeft een 23-jarige Hillegommer aangehouden op verdenking van diefstal van een tas. De tas werd maandag 30 april omstreeks 13.15 uur van een 74-jarige vrouw uit Sassenheim gestolen toen deze over de Heereweg fietste. Een snorfietser kwam naast haar rijden en pakte de tas uit de fietsmand aan het stuur.

Aanrijding Lisse (D1)
Een 46-jarige automobiliste uit Lisse en een Lissense motorfietser van onbekende leeftijd zijn op woensdag 2 mei omstreeks 18.00 uur bestrokken geweest bij een aanrijding op de Nassaustraat. De vrouw reed over de Nassaustraat en sloeg linksaf de oprit van de Postbank op. Hierbij liet ze de motorfietser die haar op de Nassauweg tegemoet kwam, niet voorgaan. Wel gaf ze richting aan voor ze afsloeg. De motorfietser is met een gebroken teen en gekneusde borstkas naar het LUMC overgebracht

Auto rijdt door na aanrijding Noordwijk (D1) Een nog onbekende automobilist is in de nacht van woensdag 2 mei op donderdag 3 mei op de Grent doorgereden nadat hij een voetganger had aangereden. Dit gebeurde omstreeks 01.00 uur. De voetganger, een 26-jarige Katwijker, heeft hoofd- en beenletsel opgelopen.

Scooterrijder onder invloed Noordwijk (D1) De politie heeft donderdagnacht 3 mei omstreeks 02.00 uur een 22-jarige Alphenaar op een bromscooter aangehouden wegens rijden onder invloed. De man bleek een ademalcoholgehalte van 660 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur

Verkeersongeval Katwijk (D2)
Een 27-jarige automobilist uit Katwijk is op donderdag 3 mei omstreeks 01.30 uur gewond geraakt na een aanrijding met een in het buitenland wonende 34-jarige automobilist. Deze laatste reed over de Koningin Wilhelminastraat in de richting van de Boulevard. Hij verleende geen voorrang aan de voor hem van rechts komende Katwijker. Hierdoor ontstond een aanrijding waardoorj de Katwijker met nek- en rugklachten werd overgebracht naar het LUMC te Leiden.

Aanrijding met Letsel Leiderdorp (D3) Op woensdag 2 mei rond 17.00 uur heeft er een aanrijding plaats gevonden op de rijksweg A4 t.h.v. Leiderdorp. Hierbij is een 36-jarige vrouwelijke inzittende uit Amsterdam gewond geraakt. De bestuurder reed in op een file op de rijksweg A4 die was ontstaan door een ander ongeval en kon zijn auto niet tijdig tot stilstand krijgen. Het gevolg was een aanrijding. De vrouw is met ernstig borstletsel opgenomen in het Rijnland ziekenhuis te Leiderdorp. De 4 inzittende kinderen die terug kwamen van een kinderpartijtje zijn opgevangen door een agente.

Diefstal uit Bedrijf Leimuiden (D3) In de nacht van donderdag 3 mei rond 03.30 uur kreeg de politie een melding van een inbraak bij een bedrijfspand op de Waaier in Leimuiden. De eigenaar van het pand die boven de zaak woont hoorde rond 03.30 uur het luid alarm afgaan van het bedrijf en ging op het balkon van zijn woning kijken. Hij zag dat er een raam opengebroken was en gaf een brul naar beneden. Het gevolg was dat de eigenaar 2 inbrekers er vandoor zag gaan met medeneming van diverse computerapparatuur. De aangifte is opgenomen en een onderzoek wordt ingesteld.

Diefstal uit woning Boskoop (D6) In een woningpand aan de Azalealaan werd op dinsdag 1 mei tussen 18.30 uur en 22.30 uur ingebroken. De insluiper(s) kwam(en) binnen door een ruit aan de achterzijde van het pand in te slaan. Weggenomen werden een aantal CD's, een CD-speler, boxen en een versterker.

Jongetje lichtgewond na aanrijding Leiden (D4) Een 3-jarige jongen uit Leiden heeft op woensdag 2 mei omstreeks 12.00 uur licht letsel opgelopen nadat hij was aangereden door een 38-jarige automobist uit zijn woonplaats. De automobilist reed op het woonerf aan de Braggaar-De Doesplein stapvoets achteruit een parkeervak in. De jongen liep op dat moment achter de auto langs. De jongen werd aangereden en kwam ten val. Hij liep enkele schaafwonden op.

Diefstal uit woning Voorschoten (D4) In een woning aan de Jan van Goyenplantsoen werd op woensdag 2 mei tussen 08.50 uur en 14.30 uur ingebroken. De insluiper(s) wist(en) binnen te komen door een ruit aan de achterzijde van de woning in te slaan. Weggenomen werden onder andere een fototas met fototoestel en drie horloges. De politie stelde een buurtonderzoek in.

Lammetjes van kinderboerderij doodgeslagen Alphen aan den Rijn (D5) Tussen dinsdag 1 mei 23.00 uur en woensdag 2 mei 08.30 uur zijn twee lammetjes van kinderboerderij Zegersloot doodgeslagen. Een van de lammetjes werd dood aangetroffen op het verblijf aan de Dijkslootpad. Het lammetje werd met een slaghout doodslagen. Verderop in het water aan de Dijksloot trof een medewerker van de boerderij een tweede lammetje aan. Vermoedelijk werd het dier met een steen op het hoofd geslagen waarna het in het water werd gegooid. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Alphen aan den Rijn, telefoonnummer 0900 8844.