Bellen via internetprotocol met Ascom IntelliGate

Ascom PBX introduceert met LAN PBX-oplossing toekomstgericht platform Utrecht, 2 mei 2001 ­ Ascom PBX introduceert IntelliGate, de eerste op Java-gebaseerde LAN PBX. Hiermee is bellen via het internetprotocol mogelijk. Het systeem is geoptimaliseerd voor 30 tot 80 gebruikers. De software is in staat systemen tot circa 1.000 gebruikers te ondersteunen. Het MKB heeft hiermee een modern en toekomstgericht platform in handen voor het samenvoegen van spraak- en datanetwerken, multimedia applicaties en virtuele werkplaatsen. IntelliGate stelt bedrijven in staat hun werkstromen te verbeteren. Informatie over klanten en de status van processen kan doorlopend worden geactualiseerd en door alle medewerkers worden ingezien door de integratie van IntelliGate met Customer Relation Management (CRM). Bestaande netwerken, die geschikt zijn voor Voice over Internet Protocol (VoIP) en Quality of Service (QoS), zijn geschikt voor spraak via het telefoonsysteem van IntelliGate. Ascom IntelliGate biedt een compleet nieuwe lijn toestellen en functies; van een 'gewone' IP-telefoon tot een geïntegreerd call-center. Voorts kan het systeem op elk hardware- of softwareplatform worden geïnstalleerd, omdat het is geschreven in de bekende Internetprogrammeertaal Java. De open Java systeemarchitectuur biedt gebruikers en distributiepartners de flexibiliteit die ze verwachten van de nieuwe generatie IP-geïntegreerde communicatieplatformen.
Ascom PBX introduceert IntelliGate in samenhang met de Ascom Office 35IP IP-terminal. Deze is uitgerust met de intuïtieve Foxkey van Ascom. De Office 35IP is verder voorzien van een handsfree-faciliteit en achtergrondgeluid wordt automatisch gefilterd. Hinderlijke ruis behoort hiermee tot het verleden.

Ascom PBX
Ascom PBX is een divisie van Ascom en ontwikkelt en verkoopt al meer dan 30 jaar telecommunicatiesystemen voor het midden- en kleinbedrijf. In Europa heeft Ascom PBX ruim 100.000 Ascotel PBX
(telefooncentrale)systemen geïnstalleerd. In Nederland is Ascom PBX een bedrijfsonderdeel van Ascom Nira.
Ascom Nira
Ascom Nira (Utrecht), leverancier van communicatie- en beveiligingssystemen, is onderdeel van de internationale Ascom Groep. Ascom Nira biedt in Nederland werk aan ruim 280 mensen. Ascom Nira levert sinds 1947 communicatie- en beveiligingssystemen voor zowel bedrijven als instellingen in de gezondheids- en extramurale zorg. Ascom Nira heeft hierin een leidende positie opgebouwd en heeft een jaaromzet van f 80 miljoen.