Politiebericht Friesland: Friesland 3-05-2001
Politieberichten van 2/5 (13.00 uur) t/m 3/5 (07.00 uur)

Sneek: inbraak bedrijf
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijfsgebouw van video Reen aan de Graaf Adolfstraat. De achterdeur werd opengebroken. Het gehele bedrijf werd doorzocht. Een lege kluis en een klein geldbedrag werden meegenomen. Het bedrijf heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: openbare dronkenschap
Woensdag omstreeks 13.45 uur werd op het Ruiterskwartier liggend op het trottoir een 67-jarige inwoner van Leeuwarden aangetroffen, die stomdronken was. De man werd overgebracht naar zijn woning en kreeg een proces-verbaal ter zake openbare dronkenschap.

Sneek: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de 1e Woudstraat. Een portier was opengebroken en uit de auto werden een radio/cd-speler en 15 cd`s weggenomen. De eigenaar, een 20-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: eenzijdig ongeval
Woensdag omstreeks 15.05 uur vond op de Weideflora een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een motorrijder, een 49-jarige inwoner van Leeuwarden, was met zijn motor onderuit gegaan. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. De motorrijder brak zijn linker sleutelbeen en werd overgebracht naar het MCL-Zuid.

Lemmer: lasershield
Woensdag omstreeks 11.30 uur was men op de Plattedijk ( N 359) bezig met een snelheidscontrole. Met de lasergun werd de snelheid gecontroleerd. Toen een personenauto werd gecontroleerd, gaf de lasergun een storing aan. De desbetreffende personenauto werd aan de kant gezet en het bleek dat deze was uitgerust met een lasershield. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Warns, kreeg een proces-verbaal.

Dokkum: aanrijding met licht gewonde
Woensdag omstreeks 15.40 uur stak een fietser, een 78-jarige inwoner van Damwoude, de Parklaan over en verleende geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 31-jarige inwoonster van Dokkum. De fietser kwam ten val en liep een bloedende hoofdwond op. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Dokkum: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 18.00 uur werden bij een supermarkt aan de Walddyk twee personen aangehouden ter zake winkeldiefstal. De man, een 20-jarige inwoner van Kollum en de vrouw, een 18-jarige inwoonster van Kollum, hadden voor f 303,54 aan cosmetica-artikelen bij de supermarkt weggenomen en wilden zonder te betalen de winkel verlaten. Zij werden door het personeel betrapt. Een medewerker van de supermarkt, een 40-jarige inwoner van Dokkum, heeft aangifte gedaan. De verdachten werden overgebracht naar het bureau. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de beide verdachten afgelopen zaterdag ook reeds cosmetica-artikelen uit dezelfde winkel hadden gestolen. Deze artikelen hadden zij niet meer in hun bezit. De beide verdachten zijn ingesloten.

Sneek: inbraak woning
Woensdag tussen 13.15 en 16.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Kempiusstraat. De voordeur, die niet op het nachtslot zat, heeft men via `flipperen` of `hengelend` geopend. Uit de woning werd een tv weggenomen. De bewoonster, een 36-jarige inwoonster van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Sneek: aanrijding licht gewonde
Woensdag omstreeks 17.20 uur reed een bestuurder van een bestelauto over de Bolswarderweg in de richting Sneek. De bestuurder, een 48-jarige inwoner van Sneek, remde af en stond nagenoeg stil toen hij vanachter werd aangereden door een personenauto, die bestuurd werd door een 55-jarige inwoonster van Sneek. Deze bestuurster had niet gezien dat de voor haar rijdende auto afremde en nagenoeg stilstond. Door de aanrijding schoot de bestelauto vooruit en botste tegen een lantaarnpaal. Een inzittende van de bestelauto, een 19-jarige inwoner van Goenga werd licht gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Na behandeling kon de jongeman weer naar huis.

Burgum: vernielingen
Woensdag tussen 23.10 en 23.20 uur werden in een nieuwbouw wijk bij het AZC verschillende vernielingen aangericht. Een groepje jongelui had een bouwkeet omgeduwd, ruiten van een school ingegooid, flesjes bier op straat kapot gegooid en een pop uit een tuin gehaald. De jongelui werden door buurtbewoners achtervolgd en samen met de inmiddels gewaarschuwde politie konden de jongens op de Swanneblom worden aangehouden. De jongens 17, 16 en 17 jaar, allen uit Burgum en twee inwoner van Dokkum van 18 en 19 jaar, werden overgebracht naar het bureau en zijn ingesloten.

Leeuwarden: onder invloed
Donderdag omstreeks 04.25 uur werd op de Antillenweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 340 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Surhuisterveen: vernieling tuin
Donderdag omstreeks 01.45 uur werd een bewoner aan de Burmaniastraat wakker van geluiden in de tuin. De bewoner, een 53-jarige inwoner van Surhuisterveen, ging uit bed en zag dat twee mannen in de tuin van zijn buurman bezig waren. Toen hij deze mannen aanriep, gingen zij er vandoor. Hij heeft vervolgens zijn buurman, 64 jaar, uit bed gebeld en samen hebben zij de tuin in ogenschouw genomen. De eerst keurig onderhouden tuin was omgetoverd tot een waar slagveld. Op diverse plaatsen waren diepe kuilen in het gazon gegraven en lag de modder her en der verspreid. De bloemen en planten waren uit de grond getrokken en de sierbestrating was op enkele plaatsen opengebroken. De bewoner kon geen enkele reden bedenken wie en waarom hem dit is aangedaan. De beide verdachte mannen waren in de leeftijd tussen de 16 en 25 jaar en hadden een lengte van 1.75 tot 1.80 meter. De één droeg donkere kleding, terwijl de andere een kort wit jack droeg. Deze persoon had half lang, golvend haar. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272