KNWV

DATUM: 3-5-2001

Wedstrijdsport: Zeilen - Persoonlijke Zeilnummers nu toegestaan in de Europe.



Persoonlijke Zeilnummers nu toegestaan in de Europe.

Onlangs heeft het KNWV in samenwerking met de Nederlandse Europe Klasse Organisatie (NEKO) een richtlijn voor persoonlijke zeilnummers opgesteld. Hierdoor is het nu voor zeilers uit alle klassen van Nederland mogelijk om met persoonlijke zeilnummers te varen. Mits dit wordt toegestaan door de desbetreffende klasse(organisatie) en de benodigde zeilnummers hiervoor beschikbaar zijn. Om deze zeilnummers beschikbaar te krijgen is de NEKO nu op zoek naar oude Europes.

De nieuwe richtlijn komt kort samengevat hierop neer:
Het KNWV delegeert de uitgifte en registratie van de persoonlijke zeilnummers naar de klassenorganisatie, hiervoor verstrekt het KNWV een lijst met nummers die hiervoor gebruikt kunnen worden. De kosten voor de zeiler bedragen fl. 70,- bij aanvraag en fl. 35,- bij
jaarlijkse verlenging. Van dit bedrag draagt de klassenorganisatie respectievelijk fl. 35,- en fl 17,50 af aan het KNWV.
Dit nieuwe beleid is tot stand gekomen in samenwerking met de
vooruitstrevende Nederlandse Europe Klasse Organisatie. De NEKO heeft in het najaar van vorig jaar een verzoek tot het voeren van deze persoonlijke zeilnummers ingediend bij het KNWV. Door het invoeren van een wijziging in de klassenregels is het varen met persoonlijke zeilnummers mogelijk. Daarna is nauw samengewerkt om tot een goed beleid te komen voor alle klassen met als eindresultaat deze
richtlijn.

De beschikbaarheid van zeilnummers onder de 100 zal waarschijnlijk in elke klasse een probleem blijven. Doordat op dit moment zowel bij het KNWV als bij de NEKO weinig tot niks meer bekend is over de Europe's met een zeilnummer onder de 100 is er maar een beperkt aantal nummers beschikbaar. Immers het KNWV kan niet zomaar een al eerder vergeven zeilnummer weer beschikbaar stellen. Hiervoor geldt tot nu toe de eis dat de desbetreffende boot niet meer bestaat in Nederland. Het zou namelijk erg vervelend zijn als bij een wedstrijd ineens twee dezelfde zeilnummers worden gevoerd.

Daarom is de NEKO nu opzoek naar informatie over deze Europe's met een zeilnummer onder de 100. De NEKO wil hierbij iedereen oproepen die nog zo'n Europe bezit of die enige informatie hebben zich te melden bij de Technisch Commisaris van de NEKO; de heer Van Lingen. (Tel/Fax 030-6563368 email: J.G.J.vanlingen@phys.uu.nl)

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen



Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner (yvonne.graffner@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl