Politiebericht Groningen: Diverse 3-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 3 mei 2001

Dagelijkse berichten

Scheemda: bromfietser gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Oosterstraat in Scheemda is woensdagavond een 21-jarige bromfietser uit Oostwold, gemeente Scheemda, gewond geraakt. De man reed met zijn brommer tegen de achterzijde van een vrachtwagencombinatie die onverlicht langs de weg stond geparkeerd. De man liep diverse verwondingen op en is naar een ziekenhuis gebracht. Zijn brommer raakte zwaar beschadigd. Tegen de chauffeur van de vrachtauto, een 44-jarige man uit Scheemda, is proces-verbaal opgemaakt voor het onverlicht parkeren van de trekker met oplegger buiten de bebouwde kom.

Winschoten: invalide man verdronken
Een 78-jarige invalide man uit Winschoten is woensdagmiddag verdronken in een vijver langs de Beertsterweg in Winschoten. Een voorbijgangster zag op het pad langs de vijver een lege invalidenwagen staan en meldde dit bij de politie. Toen ze op de terugweg weer langs de vijver kwam zag ze iemand in het water drijven. Zij waarschuwde opnieuw de politie. Politiemensen haalde het slachtoffer uit de plas. Hij bleek inmiddels te zijn verdronken. Uit het politieonderzoek is vast komen te staan dat de man naar alle waarschijnlijkheid zelfmoord heeft gepleegd.

Ter Apel: mannen aangehouden
Aan de Nomdenweg in Ter Apel heeft de politie woensdagnacht een 27-jarige man uit Zwartemeer en een 26-jarige man uit Emmen aangehouden. De mannen reden in een auto die kort voor de aanhouding onafgesloten door politiemensen was aangetroffen bij een tankstation aan de Nomdenweg. In de wagen troffen politiemensen inbrekersgereedschappen aan. Toen de wagen daarna rijdend werd aangetroffen volgde een controle. In het bezit van de man uit Zwartemeer werd een spuitbus traangas aangetroffen. Hij is daarop aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De man krijgt proces-verbaal. De bus traangas is in beslag genomen. In de auto werden verder nog een rijbewijs van een man Schoonebeek alsmede een kentekenplaat van een vrachtauto uit Schoonoord aangetroffen. Deze spullen zijn door de politie achtergehouden voor nader onderzoek. Tijdens het politieonderzoek meldde één van de mannen dat ze van plan waren geweest in te breken. Tot daden was het nog niet gekomen. Daarom zijn ze na onderzoek heengezonden.

Muntendam: hond doodt geit
Een jonge Rottweiler van een 38-jarige man uit Muntendam wist woensdag avond te ontsnappen vanachter een hek op het erf van zijn baas aan De Wijde Blik in Muntendam. In de tuin van een buurman viel de hond een geit aan. De geit overleefde die aanval niet. Na bemiddeling door de politie besloot de eigenaar de hond weg te doen.

Wildervank: spelend kind gewond
Tijdens het spelen met een groep andere kinderen raakte woensdagmiddag een 14-jarige jongen uit Wildervank gewond. De jongen speelde op een brug aan de Purperreiger. Verschillende kinderen belandden in het water. Zo ook het slachtoffer. Hij viel echter op een balk van de brug die net iets boven het water uitsteekt. De jongen liep een beenbreuk op en is naar een ziekenhuis vervoerd.

Veendam: dader bedreiging ex-vriendin aangehouden De politie heeft woensdagochtend in het politiebureau in Veendam een 28-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man meldde zich vrijwillig. Hij wordt ervan verdacht afgelopen maandag en dinsdag zijn ex-vriendin te hebben mishandeld en bedreigd met een vuurwapen in haar woning aan de Somerlustweg in Veendam. Na de bedreiging van dinsdag stelde de politie een nader onderzoek in. Daarbij het signalement van de man en van zijn auto verspreid. De auto van de man werd dinsdagavond aangetroffen bij een woning in Assen. Een arrestatieteam drong de woning binnen maar trof de man niet aan. Wel werd in de woning een vuurwapen gevonden waarmee het slachtoffer vermoedelijk is bedreigd. De bewoner van het pand, een 23-jarige man, werd aangehouden voor het voorhanden hebben van een vuurwapen. De man is ingesloten. Ook de man die verdachte die zich woensdagochtend bij de politie meldde is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Stedum: mishandeling
Na een ruzie bij een woning aan de Weemweg in Stedum heeft de politie woensdagavond een 38-jarrige man uit Stedum aangehouden. De man sloeg aan het stoeien met een 21-jarige vrouw ook uit Stedum, nadat beiden, samen met een groep andere mensen, de nodige alcohol hadden gedronken op een terras. De stoeipartij liep uit de hand waarbij de man de vrouw tegen de grond werkte en haar in het gezicht sloeg. De vrouw liep letsel op aan het gezicht en een arm. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Uithuizen: man aangehouden
Op de Alberdalaan in Uithuizen heeft de politie woensdagmiddag een 23-jarige man uit Musselkanaal aangehouden. De man wort verdachte van diefstal van geld bij een garagebedrijf aan de Schoolstraat in Musselkanaal. Bij de politie kwam een telefonische melding binnen over een auto die zich verdacht zou ophouden aan de Alberdalaan in Uithuizen. Politiemensen troffen de onbeheerde auto aan waarbij bleek dat het signalement en kenteken van de wagen overeenkwamen met het signalement van de melding van de diefstal uit de garage in Musselkanaal. De auto werd in beslag genomen en afgevoerd voor onderzoek. Tijdens het wegslepen meldde zich een man bij de politiemensen die zei dat hij wel even wilde helpen bij het duwen van de auto. Het signalement van de man, die aanvankelijk ontkende iets met de auto te maken te hebben, kwam ook overeen met dat van de dader van de diefstal in Musselkanaal. Hij is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Appingedam: winkeldief dreigt met mes
Wegens diefstal en bedreiging heeft de politie woensdagmiddag een 24-jarige man uit Appingedam aangehouden op het fietspad langs de N360 bij Appingedam. De man zat achter op de fiets bij een 15-jarig meisje, eveneens uit Appingedam. Bij de aanhouding van de verdachte ging zij er op de fiets vandoor. De 24-jarige man wordt verdacht van diefstal van twee scheerapparaten uit een elektrozaak aan de Dijkstraat in Appingedam. Hij werd daarbij geholpen door het 15-jarige meisje die een winkelmedewerker probeerde af te leiden. De man werd echter betrapt. Hij bedreigde daarop de winkelier met een mes. De man wist daardoor samen met het meisje te ontkomen met medeneming van de scheerapparaten. Het 15-jarige meisje meldde zich korte na de aanhouding van de man op het politiebureau. Op haar aanwijzing vonden politiemensen de twee scheerapparaten terug in bossages langs de N360 nabij Appingedam. Ook het meisje is aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Garrelsweer: man aangehouden
Op de Rijksweg N360 bij Garrelsweer heeft de politie woensdagnacht een 31-jarige man uit de gemeente Loppersum aangehouden. De fietste op de Rijksweg die ter plaatse is aangeduid als autoweg. De man kreeg een bekeuring maar bij het verifiëren van zijn persoonsgegevens bleek dat hij ook nog een boete van 90 gulden had openstaan. Hij kon die niet betalen en is overgedragen en aan de parketpolitie en ingesloten.

Adorp: man rijdt tijdens ontzegging
De politie heeft woensdagmiddag op de Provincialeweg in Adorp een 52-jarige man uit de gemeente Winsum aangehouden. De man reed in een auto terwijl hem de rijbevoegdheid tot september van dit jaar is ontzegd. De man is naar het politiebureau gebracht en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens rijden met een ontzegging. Omdat de man ook dinsdag was bekeurd voor hetzelfde vergrijp is zijn auto na overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen.

Ter Apel: man gewond na omvallen kozijnen
Een 21-jarige man uit Klazienaveen is woensdagmorgen in de C. van Diepholtstraat in Ter Apel gewond geraakt door omvallende kozijnen. De kozijnen bestemd voor een renovatieproject werden afgeleverd door de chauffeur van een vrachtauto. Een deel van de kozijnen waren van een dusdanig formaat dat ze van de truck moesten worden afgetakeld. Bij het losmaken van een aantal met de hand te lossen kleinere kozijnen raakte de grote uit balans en vielen van de vrachtauto af. Het juist langs de wagen lopende slachtoffer, medewerker van een bouwbedrijf, werd onder de lading kozijnen bedolven. Hij liep hoofd, rug- en ernstig beenletsel op. De man is naar een ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de arbeidsinspectie ingeschakeld.

Hoogezand: voetganger licht gewond
Bij een verkeersongeval op de Meint Veningastraat in Hoogezand is woensdagmorgen een 37-jarige voetganger uit Veendam gewond geraakt. De man stak te voet vanachter een afslaande vrachtauto de rijbaan over. Doordat hij geheel door de vrachtwagen aan het zich werd onttrokken werd de man niet opgemerkt en aangereden door een auto bestuurd door een 50-jarige man uit Sappemeer. De voetganger kwam te vallen en liep licht letsel op. De man wilde zich niet in een ziekenhuis laten behandelen. Hij is op de plaats van het ongeval door ambulancepersoneel behandeld en daarna te voet verder gegaan.

Zuidwolde e.o.: politie zoekt slachtoffers en melder schennispleger De politie is in het onderzoek naar een schennispleger op zoek naar mogelijke andere slachtoffers van de man. Die werd op zaterdagmiddag 28 april, slechts gekleed in een regenjas, aangetroffen in een auto op een parkeerplaats langs de Eemshavenweg nabij Zuidwolde. Ook zoekt de politie contact met de persoon die de zaterdagmiddag de politiemeldkamer belde en melding maakte van de schennispleger. Bij het politieonderzoek is vast komen te staan dat de verdachte, een 45-jarige man uit de gemeente Loppersum, zich naar alle waarschijnlijkheid vaker schuldig heeft gemaakt aan het plegen van openbare schennis van de eerbaarheid vanuit zijn auto. Hij droeg dan alleen een blauwe regenjas. Zowel slachtoffers, getuigen als de melder van zaterdagmiddag worden verzocht contact op de te nemen met de politie in Uithuizen, bereikbaar via het telefoonnummer 0900 8844.

Groningen: controles
Op het Hoendiep heeft de politie woensdagmiddag een gordel controle gehouden. Van de honderden voertuigen die passeerden werd aan 22 bestuurders een proces verbaal uitgereikt. Ook op het Zuiderdiep werden bekeuringen uitgereikt aan automobilisten die de inrijverboden negeerden. Hier kregen tien automobilisten een bekeuring.

Groningen: alcohol
Op het Zuiderdpark hield de politie afgelopen nacht een 29-jarige man uit Groningen aan. De man bleek bij controle 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod en een boete opgelegd. Ook op het Schuitendiep werd een 34-jarige Groninger aangehouden. De man bleek bij controle 1.7 promille in zijn bloed te hebben. Bovendien had de man geen geldig rijbewijs. De auto werd aan het bureau gestald.

Groningen: lastige klant
Bij een café aan de Nieuwstad heeft de politie afgelopen nacht een onbekende man aangehouden. De man was zeer vervelend en wilde ten koste van alles het café in. Toen hij werd geweigerd sloeg hij met zijn vuist tegen passerende autos. Agenten moesten met enig geweld de verdachte overmeesteren. Hij werd ter ontnuchtering en vaststelling van zijn identiteit ingesloten.

Groningen: vernieling autos
Op de Berlageweg werden afgelopen nacht meerdere autos beschadigd. Volgens getuigen had een jongeman op zijn fiets tegen de spiegels van geparkeerd staande autos geschopt. Bij onderzoek bleken van tien voertuigen de spiegels te zijn vernield. Een dader kon na een onderzoek in de buurt niet worden gevonden. Ook op de parkeerplaats bij sportcentrum Kardinge worden de laatste tijd meerdere vernielingen aan autos gepleegd. De wieldoppen van de auto van een 48-jarige stadjer werden weggenomen. Ook van andere autos blijken regelmatig emblemen te worden gestolen.

Groningen: vriend belaagt vriendin
Een 25-jarige stadjer is afgelopen nacht op de Hortensialaan aangehouden. De man stond bij de woning van zijn vriendin en belaagde haar met een mes. Toen agenten bij de woning kwamen stonden beiden tegen over elkaar. De man bleek echter niet meer in het bezit te zijn van een mes. Voor een verder onderzoek is de man meegenomen naar het bureau.

Groningen: inbraak benzinestation
Afgelopen nacht is ingebroken in een benzinestation aan de Friesestraatweg bij Slaperstil. Daders gooiden aan de zijkant van het pand een ruit in en betraden het gebouw. Uit diverse rekken in de shop werden sigaretten en snoep weggenomen. Ook werd geld uit de kas ontvreemd. Vermoedelijk hebben de mannen de goederen in aanwezige vuilniszakken vervoerd. De schade is aanzienlijk.

Groningen: dief betrapt
Op de Helperwestsingel wist de politie afgelopen nacht een 37-jarige stadjer aan te houden. Getuigen hadden de politie gewaarschuwd dat iemand met een kruiwagen goederen vervoerd. Agenten troffen de verdachte aan met een kruiwagen voorzien van ventilatoren. De verdachte verklaarde dat hij aan het verhuizen was. Bij een ingesteld onderzoek op de bouwplaats tegen over de gevangenis zagen agenten dat de ventilatoren vermoedelijk uit de bouw waren weggenomen. Ook de kruiwagen bleek toe te behoren aan de bouwers. De verdachte is daarop ingesloten voor verder onderzoek.

Groningen: ex. maakt amok
Op de Trumanstraat heeft de politie woensdagavond een 45-jarige stadjer aangehouden. De man maakt amok voor de deur van zijn ex. Toen de politie aankwam bleek de man verdwenen. Na een korte zoektocht werd hij echter verstopt in de tuinen achter de woning aangetroffen. Hij bleek een ruit van de woning vernield te hebben en diverse goederen in de tuin beschadigd te hebben. De man is ter ontnuchtering ingesloten.

Haren: jongetje breekt been bij botsing
Een 8-jarige jongetje uit Haren raakte woensdagmiddag op de Waterhuizerweg gewond nadat hij in botsing kwam met de auto van een 38-jarige vrouw uit Winschoten. Het jongetje stond op de stoep te wachten, maar stak plotseling de weg op toen de auto passeerde. Hij werd door de auto geraakt en liep daarbij een beenbreuk op. Het kereltje moest met een ziekenauto naar het ziekenhuis worden gebracht.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.