Politiebericht Flevoland: district Noord 3-05-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Politie zoekt mogelijke slachtoffers
EMMELOORD Afgelopen zaterdag is op de kermis een 10-jarig meisje uit Emmeloord lastig gevallen door een man van Antilliaanse afkomst, die haar aansprak en betastte. De politie heeft het vermoeden dat de man in het koninginnedagweekend op de kermis nog meer meisjes heeft benaderd met oneerbare voorstellen. In het belang van het onderzoek wil de politie daarom graag met hen in contact komen. Getuigen en/of slachtoffers kunnen zich melden op het politiebureau of bellen naar 0900-8844.

Aanrijding Spijkweg
BIDDINGHUIZEN Een 26-jarige motorrijder uit Nunspeet is woensdag aan het begin van de middag op de Spijkweg gewond geraakt bij een poging een aanrijding te voorkomen. De man zag te laat dat de auto voor hem remde (omdat de auto daarvoor het Six Flags-terrein wilde oprijden), week uit, raakte nog net de autospiegel van de auto voor hem en kwam liggend tot stilstand. Zijn motorfiets is afgesleept en de man gaf aan zelf met de verwonding aan zijn arm naar het ziekenhuis in Harderwijk te gaan.

Aanhouding op verdenking van mishandeling
DRONTEN De politie is gisteravond in actie gekomen na de melding van een vechtpartij bij een woning op de Stag. Daar aangekomen troffen ze de bewoner aan die vertelde dat hij eerder die dag twee kinderen van een buurtbewoner terecht had gewezen. Deze man was vervolgens vanavond (samen met vrouw en kind) bij het aan de deur gekomen en had hem geslagen en zijn hond op hem afgestuurd, die hem gebeten had. Daarop is de politie naar de woning van de verdachte gegaan en heeft hem (een 36-jarige man) aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau in Lelystad en voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhoudingen na diefstal
LELYSTAD Nadat de politie woensdagmiddag de melding kreeg dat 3 jongens in de Schouw de tas van een oude mevrouw hadden weggegrist uit het mandje van haar rollator, is zij meteen op zoek gegaan naar de daders. Op het fietspad naar de Jolbrug zag zij drie jongens die bij het zien van de politie schichtig keken. De bestolen mevrouw (81 uit Lelystad) was echter nog zo geschrokken dat zij niet kon zeggen of dit de daders waren, waarna de jongens weer heengezonden werden. Kort daarna meldde zich echter een getuige bij de politie met de tas van het slachtoffer. Zij kon de jongens die de tas hadden weggegooid goed beschrijven, waarna de drie jongens die eerder niet konden worden aangewezen als verdachten, alsnog zijn aangehouden. De drie (9, 10 en 13 jaar oud) zijn op het politiebureau verhoord en `s avonds weer overgedragen aan hun ouders. Er is proces-verbaal opgemaakt en er wordt nog gekeken hoe de zaak afgehandeld gaat worden.