PERSBERICHT

Amersfoort, 3 mei 2001

Moeders in het dierenrijk

moederdag vieren in Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort organiseert op zaterdag 12 en zondag 13 mei een speciaal moederdagprogramma. Op deze dagen worden alle moeders in het dierenrijk én alle moeders die naar het dierenpark komen in het zonnetje gezet.

Ontmoet columniste Marjan Berk
Op zaterdag 12 mei komt kinderboekenschrijfster en columniste Marjan Berk naar Dierenpark Amersfoort, om een verhaal te vertellen over moeders in het dierenrijk. De schrijfster, die bekend is om haar verassende schrijfstijl, is om 13:00 uur en 15:00 uur te beluisteren in Parkrestaurant de Olifant. Marjan Berk schrijft onder andere columns in weekblad de Margriet, in het Algemeen Dagblad en zij schrijft scenario's voor televisieprogramma's zoals bijvoorbeeld Vrouwenvleugel.

De grootste moeder van Nederland
Hoofd Dierverzorging Mario Hoedemaker vertelt daarnaast het wonderlijke verhaal van de grootste moeder van Nederland, Khine War War. Deze olifant beviel twee jaar geleden van het babyolifantje Indra, in het bijzijn van de dierverzorger. Om 11:00 uur, 12:30 uur of om 14:00 uur kunnen gasten luisteren naar het bijzondere relaas van een olifantenbevalling en zelf kijken hoe moeder en kind het nu maken.

Moederdagontbijt
Op zondag 13 mei is er een speciaal moederdagontbijt voor moeders en hun gezinnen. Vóór het ontbijt is er een "moeders in het dierenrijk -rondleiding" om de eetlust op te wekken. Deze vroege rondleiding brengt gezinnen langs alle ontwakende dierenmoeders in de dierentuin. De rondleiding eindigt bij het vernieuwde Parkrestaurant de Olifant waar een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet klaarstaat. Gasten kunnen voor meer informatie en reserveringen terecht bij de Gastenservice van het dierenpark tel: 033 4227 100.

Speciaal voor moeder
Op zaterdag 12 mei kunnen moeders tegen inlevering van de advertentie uit de Handelspost (donderdag) en Goois weekblad (woensdag), gratis op de foto met de hele familie. Alle moeders die op 12 en 13 mei naar Dierenpark Amersfoort komen worden bovendien getrakteerd op een speciale route voor de hele familie. Deze "moeders in het dierenrijk -route" komt langs alle kersverse moeders in het dierenpark. De dag wordt daarna afgesloten met een leuke verassing.

EINDE PERSBERICHT Noot voor redactie,