Sector Pers en Public Relations
Contactpersoon: Dries Vandermeersch
E. Jacqmainlaan 20, 1000 Brussel
tel. 02-790 93 06 - fax 02-790 95 06 - gsm: 0477-23 13 57 e-mail: dries.vandermeersch@rago.be

PERSBERICHT
Datum: 2 mei 2001
Fax /E-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties Betreft: Reinaertschool Kruibeke stelt kunstproject Reinaert in de kunst voor.

De Reinaertschool, basisschool van het gemeenschapsonderwijs uit Kruibeke, is de kracht achter het kunstproject Reinaert in de kunst. Zaterdag wordt het project aan het publiek voorgesteld in het ontmoetingscentrum De Brouwerij in Kruibeke.

De tentoonstelling bestaat uit werken van kunstenaars die zich lieten inspireren door het verhaal van Reinaert de vos. De tentoonstelling omvat onder meer werk van Wim De Cock, Greta De Potter, Kris De Roover, Firmin De Vos, Gerard Gaudaen, Karl Meersman, Ernest van Huffel, Frank-Ivo Van Damme, Joke Van den Brandt, Antoon Vermeylen.

Deze tentoonstelling vormt de aanzet van een vakoverschrijdend project waar leerlingen creatief kunnen werken met als uitgangspunt het beroemde middeleeuwse dierenepos. Het is de bedoeling dat de werken van de kunstenaars en de leerlingen door elkaar verweven worden.

Verschillende scholen uit het Waasland nemen deel aan dit netoverstijgend project. Dit alles wordt georganiseerd door de Reinaertschool uit Kruibeke in samenwerking met de vzw Geo-art en het gemeentebestuur van Kruibeke.

GeoArt is een vzw die instaat voor het organiseren van kunstprojecten in het Gemeenschapsonderwijs.

De tentoonstelling Reinaert in de kunst is van 5 tot 20 mei 2001 (van 9 tot12 uur en van 14 tot 18 uur) te bezichtigen. De officiële opening van de tentoonstelling heeft plaats op zaterdag 5 mei om 10 uur. Meer informatie op de volgende pagina.

Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met de persverantwoordelijke, Dries Vandermeersch.

U wordt vriendelijk uitgenodigd naar de opening van de tentoonstelling 'Reinaert in de kunst'.

Plaats: Ontmoetingscentrum De Brouwerij
Onze-Lieve-Vrouweplein
Kruibeke

Datum: 5 mei 2001 om 10 uur.

Voor meer informatie kan men terecht in de Reinaertschool: tel 03-774 15 68.