Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.40 uur
Vrachtwagen (40 ton) op zijn kant in de sloot

SCHALKWIJK Op woensdagmiddag 2 mei is een vrachtwagen bij een uitwijkmanoeuvre op zijn kant in een sloot beland.

Rond half één reed een 28-jarige man uit Sprang-Capelle als chauffeur met een trekker met oplegger over de Provincialeweg. Hij reed in de richting van de Zuweweg. Ter hoogte van perceel 65 kwam hem een trekker met oplegger tegemoet. Omdat naar zeggen van de 28-jarige chauffeur zijn tegenligger niet voldoende rechts hield, moest hijzelf naar rechts uitwijken. Bij het elkaar rakelings passeren, raakten de spiegels van beide vrachtwagens elkaar en stuurde de 28-jarige man nog iets meer naar rechts.

Door deze manoeuvre raakte zijn rechterwielen in de berm en ondanks tegensturen, begon de vrachtwagen te kantelen. De oplegger was gevuld met zo`n 40 ton tarwe. De combinatie kantelde door en belandde op zijn zijkant in de sloot. Een golf van water, modder en tarwe kwam in de voortuin en tegen een woning aan.

De bestuurder raakte gewond en moest met een gebroken sleutelbeen en een hoofdwond naar het UMC in Utrecht worden vervoerd. Zijn tegenligger is iets verderop gestopt, maar is zonder zijn personalia bekend te maken na enige minuten weer doorgereden. Door het ongeval raakte buiten de vrachtwagen ook het asfalt en de berm beschadigd.

De trekker met oplegger is met behulp van twee grote takelwagens en een sleepvoertuig geborgen. De uitgestroomde tarwe is uit de sloot en de berm verwijderd. De Provincialeweg was van twee uur in de middag tot negen uur in de avond voor de bergings- en opruimingswerkzaamheden afgesloten. De politie stelt een nader onderzoek naar dit ongeval in.

Te jong voor een snorfiets

HOUTEN Op woensdag 2 mei werd een jongen voor het rijden op een snorfiets bekeurd.

Rond vijf uur in de middag zag een politieman een snorfiets met twee opzittenden over de Oud Wulfseweg rijden. Het viel hem op dat de bestuurder er wel erg jong uitzag. Bij controle van de bestuurder bleek dat inderdaad te kloppen. De jongen uit Utrecht bleek onlangs zijn twaalfde verjaardag te hebben mogen vieren. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden met een snorfiets, terwijl hij nog niet de leeftijd van zestien jaar had bereikt.

De snorfiets is aan het politiebureau veiliggesteld. Hij bleek niet van diefstal afkomstig, er wordt nog uitgezocht wie de eigenaar is.