Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.45 uur
Uitslaande brand

LANGBROEK - Woensdagmorgen omstreeks kwart over vijf werd de politie naar de Doornseweg gestuurd voor een uitslaande brand in een horecagelegenheid. Bij het ter plaatse komen bleek dat er geen personen in het pand aanwezig waren. Ook had de brandweer de bewoners uit het naastgelegen pand naar buiten geleid.

Bij onderzoek aan het pand werden meerdere braaksporen aangetroffen. De technische recherche stelt een onderzoek in en zal daarbij rekening houden dat er sprake geweest kan zijn van brandstichting.

Snelheidscontroles

VEENENDAAL Woensdagmorgen tussen half negen en kwart voor elf heeft de politie op de Rondweg west 1351 autos gecontroleerd op overschrijding van de maximum toegestane snelheid van 80 km/h. Slechts acht automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/h. LEERSUM Woensdagmorgen tussen kwart over acht en half elf controleerde de politie op de Rijksstraatweg 1447 bestuurders. Hier werden tien automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km/h.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL - Woensdagnacht omstreeks 01:00 uur heeft de politie een 38-jarige man uit Veenendaal staande gehouden nadat zij vermoeden had dat de man teveel gedronken had. Na een blaastest uitgevoerd te hebben bleek dit ook daadwerkelijk het geval. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat de man 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van 5 uur en een boete van f900,- is de man naar huis gestuurd.

Snelheidcontrole

LEERSUM Op de Rijkstraatweg in Leersum heeft de politie dinsdagmiddag tussen half drie en half vier een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 555 voertuigen de controlepost. Voor 8 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 88 km/u.