Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.50 uur
Autokrakers op heterdaad aangehouden

BREUKELEN -Op woensdag 2 mei zijn twee autokrakers op heterdaad betrapt en aangehouden.

Rond twee uur in de middag stelden politiemensen naar aanleiding van een aangifte van auto-inbraak vlak daarvoor een onderzoek in op een parkeerterrein aan de Stationsweg. Daarbij betrapten zij een autokraker op heterdaad bij het openbreken van een auto en het wegnemen van twee tassen en een jas daaruit. Deze autokraker stapte in de auto van een handlanger van hem en zij wilden het parkeerterrein afrijden. Voordat ze dit konden doen, werden ze klem gereden door een politiewagen.

Beide verdachten stapten uit de auto en gingen er vandoor. Na een achtervolging te voet konden de verdachten, 27 en 31 jaar oud en beiden afkomstig uit Utrecht, worden aangehouden. Zij werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hun auto werd aan het politiebureau veiliggesteld. De weggenomen goederen lagen daar nog in. Deze zijn teruggegeven aan de 70-jarige eigenaar afkomstig uit Engeland. De man deed aangifte van de autokraak. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt en zij verklaarden de schade van de ruit (f 300,-) te zullen vergoeden.

Fietsster gevallen

MAARSSEN Op woensdagmiddag 2 mei is een fietsster gevallen en daarbij gewond geraakt.

Rond drie uur reed een 55-jarige vrouw uit Hilversum over de Machinekade, komende uit de richting van het Zandpad. Door onbekende oorzaak raakte zij met haar voorwiel in de berm en kwam vervolgens ten val. Hierbij liep zij een flinke bult op haar hoofd, een schaafwond aan haar hand en een pijnlijke knie op. Zij is ter behandeling per ambulance naar het Ziekenhuis Overvecht in Utrecht vervoerd.

Man uit sloot gered

BREUKELEN Op woensdagmiddag 2 mei is een man in een sloot gevallen.

Rond half vijf in de middag kreeg de politie de melding dat aan de Linnaeusdreef een man al enige tijd in een sloot zou liggen. Omstanders zouden al hebben geprobeerd hem eruit te halen, maar dat was niet gelukt. De brandweer, GG en GD en de politie werden naar de locatie gestuurd.

Ter plaatse werd een 85-jarige man uit Breukelen door omstanders boven water gehouden. De brandweer slaagde erin hem binnen korte tijd op de kant te krijgen. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Vermoedelijk is de man tijdens het schoffelen van zijn tuintje duizelig geworden en in de sloot gevallen. Hij is mogelijk onderkoeld geraakt.

Boer bekeurd

WAVERVEEN Op woensdag 2 mei is een boer voor het uitrijden van vaste mest bekeurd.

Rond vijf uur in de middag constateerden medewerkers van de AID dat een boer aan de Waverdijk vaste mest over zijn land aan het uitrijden was. Dit is niet toegestaan. Alleen het uitrijden van vloeibare mest, die emissie-arm wordt aangewend, mag nu gebeuren. Zij spraken de boer aan, maar die weigerde met het uitrijden te stoppen.

De AID-ers riepen de hulp van de politie in. Een politieman heeft zich op de Waverdijk i.v..m. de MKZ-crisis in ontsmette kleding gehesen en is tezamen met de beide AID-ers het boerenerf opgegaan. Na een gezond gesprek met de boer, verleende hij nu wel zijn medewerking en stopte met het uitrijden. Tegen hem wordt door de AID proces-verbaal voor het uitrijden van de vaste mest opgemaakt.