Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.55 uur
Man in kelderbox bedreigd

ZEIST Woensdagavond 2 mei is een 24-jarige man uit Amersfoort bedreigd in zijn kelderbox aan de laan van Vollenhoven. Twee tot nu toe onbekende jongens eisten onder bedreiging van een mes geld van de man. De Amersfoorter wilde zijn portemonnee niet afgeven, hierna ontstond er een worsteling waarbij de man geraakt werd door het mes in zijn linkerarm. De man verzette zich hevig waarop de twee verdachten de benen namen. Het signalement van de twee verdachten luidt: Verdachte
1: Een donker getinte huidskleur, ongeveer 1.70- 1.80 meter lang, leeftijd ongeveer 15 jaar oud, kort kroeshaar. De jongen droeg een blauwe broek met een rode jas. Verdachte 2: een donker getinte jongen, ongeveer 14 jaar oud, 1.60-1.70 meter lang en droeg een zwart bomberjack. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Binnensticht, telefoon: 0900-8844.

Snelheidscontrole

GROENEKAN De politie heeft op woensdag 2 mei op de Wilhelminaweg een snelheidcontrole gehouden. Tussen kwart over een en drie uur werden 591 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen 86 bestuurders een bekeuring voor te hard rijden. Op de Wilhelminaweg geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 81 km/u.

Man valt van vliering

BILTHOVEN - Een 43 jarige man uit Bilthoven is op 2 mei in zijn garage aan de Overboslaan van zijn vliering gevallen. Het ongelukkige slachtoffer wilde via een trap de vliering in zijn garage opklimmen. Vermoedelijk is de ladder weggeschoven waardoor de man ten val kwam. Na een noodmelding aan 112 kwamen de politie en een ambulance ter plaatse. Het ambulancepersoneel constateerde diverse botbreuken en het slachtoffer is per ambulance onder begeleiding van de politie naar het ziekenhuis gebracht.

Overlast jeugd

DE BILT Naar aanleiding van diverse overlastklachten heeft de politie woensdagavond omstreeks negen uur een controle uitgevoerd in de Dorpsstraat en de Biltstein. Op straat werd door de agenten een grote bende aangetroffen. Kapotte bierflesjes, sigarettenpeuken, papier en wietzakjes.

Een groep van 12 jongelui werd door de agenten aangesproken op het gebruik van verdovende middelen en drank. Tevens werd de jeugd duidelijk gemaakt dat het verboden is op deze locatie samen te scholen en dat er volgende keer bij een overtreding streng opgetreden zal worden.

In overleg met de gemeente zal gekeken worden waar een mogelijke JOP (Jeugd Ophoud Plek) gevestigd kan worden.

Niets erin, niets eruit
ZEIST Woensdagmorgen tussen tien uur en half twaalf heeft de politie op verschillende locaties 160 autos gecontroleerd. Aandacht werd besteed aan het goed afgesloten zijn van de voertuigen, maar vooral of er waardevolle goederen werden achtergelaten.

In 129 gevallen was het voertuig goed afgesloten en werden geen goederen zichtbaar achtergelaten. Drie autos waren niet goed afgesloten en in 28 autos had men goederen zichtbaar achtergelaten. De controle werd uitgevoerd nabij Oud Londen, het KNVB-centrum, Woudschoten en de Zinzendorflaan.

Snelheidscontroles
ZEIST Woensdagmorgen tussen kwart over negen en kwart over elf heeft de politie met een laser-gun op de Boulevard een aantal snelheidsovertreders bekeurd. 27 Automobilisten overschreden de maximum toegestane snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/h.

Snelheidscontrole
MAARTENSDIJK Woensdagmorgen tussen half elf en half een heeft de politie op de Tolakkerweg 697 bestuurders gecontroleerd op overschrijding van de maximum toegestane snelheid van 50 km/h. In 137 gevallen kunnen automobilisten rekenen op een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/h.