Verwijten aan LHV onterecht

3 mei 2001

Het verwijt van hoogleraar Groot (gezondheidseconomie Universiteit Maastricht) vanochtend op de radio, dat de LHV plotseling de nadruk legt op de praktijkkostenvergoeding is onterecht.

Al sinds meer dan een jaar spreekt de LHV in alle talen over de tekortschietende vergoeding voor de praktijkkosten als één van de vier belangrijke knelpunten in de huisartsenzorg. De claim van een miljard (op basis van de onderbouwing door Deloitte & Touche) is in de media, bij gesprekken met de politiek, met verzekeraars en kabinet voortdurend aan de orde gesteld. Vlak na de zomer van vorig jaar heeft de LHV een voorstel tot aanpassing van de praktijkkostenvergoeding neergelegd bij Zorgverzekeraars Nederland. De verzekeraars hebben dit toen niet willen honoreren.
De opmerking van Groot dat er regionale verschillen zijn in de kosten, wordt door de LHV onderschreven. De
huisartsenvereniging vindt ook dat hiermee in de toekomst rekening moet worden gehouden. Dat neemt niet weg dat er over de hele linie op dit moment een achterstand is die moet worden weggewerkt. Vandaar dat de LHV met het oog op de voorjaarsnota gesproken heeft over de achterstand van 450 miljoen. De 70 miljoen die de minister uittrekt is slechts een achterstallige prijscompensatie over de afgelopen 15 jaar en geen aanpassing van de praktijkkostenvergoeding aan de eisen van deze tijd.

Ga naar : Actie Nieuws
Volgend artikel : E-mail service LHV misbruikt

© copyright home . index . email/adres . LHV 2001 Artsennet