Meimaand natuurmaand

De maand mei staat in de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis in het teken van de natuur. In samenwerking met de afdeling Natuurontwikkeling van ONS IBOR organiseren de drie gemeenten tal van activiteiten in en over de natuur in het gebied de Nieuwe Waterweg.
Een kanotocht door de Vlietlanden, een wandeling door de ecologische zone van de Waterweg en een demonstratie van de aanleg van een natuurvriendelijke vijver zijn slechts een greep uit het ruime en gevarieerde programma. Deelname aan de meeste activiteiten is gratis; slechts voor een enkele cursus of excursie is een kleine vergoeding verschuldigd. Tijdig aanmelden is aan te raden, omdat voor veel programmaonderdelen een beperkt aantal deelnemers geldt.
Het programmaoverzicht is in Schiedam te verkrijgen bij het Gemeentelijk Informatie Punt in de Stadswinkel, bij de bibliotheek in het Stadskantoor en bij het VVV-kantoor aan de Buitenhavenweg. Voor meer informatie en telefonisch aanmelden kunt u terecht bij de VVV-kantoren in Schiedam en Vlaardingen (resp. tel. 473 30 00 en 434 66 66) en bij de Stadhuisbalie van de gemeente Maassluis (tel. 593 19 31).

meer nieuws