Telfort persbericht

Persberichten

Visie & Missie

Network Interfaces

Telfort toont wederom live GPRS netwerk

AMSTERDAM, 3 MEI - Vandaag wordt tijdens de IBC Euroforum i-mode roadshow in Amsterdam wederom het live GPRS-netwerk van Telfort gedemonstreerd. Hierdoor maken Telfort het met Logica mogelijk om onder meer toegang te krijgen tot locatie gebaseerde mobiele internet diensten via GPRS toestellen en draadloze PDA's.

Hiermee laat Telfort opnieuw de technische mogelijkheden van het werkende GPRS-netwerk zien. Dit netwerk geeft de gebruiker tijdens de roadshow toegang tot onder andere de HTML gebaseerde applicaties van Logica. Telfort levert de GPRS-toestellen en SIM-kaarten voor de demonstratie.

Leidende positie mobiele datacommunicatie
Telfort heeft zijn zinnen gezet op een leidende positie in de markt voor mobiele datacommunicatie en daarin speelt GPRS een prominente rol. Telfort had als eerste vorig jaar een live GPRS-netwerk en introduceerde maart jl. als eerste Telfort Mobile Office, een GPRS-service voor de zakelijke markt. Met deze dienst krijgen gebruikers mobiel toegang tot hun bedrijfsnetwerk en de applicaties.

Telfort Mobile Office
Telfort Mobile Office biedt zakelijke gebruikers de mogelijkheid, waar zij zich ook bevinden, via een GPRS-telefoon en laptop- of palmtopcomputer toegang te krijgen tot het eigen bedrijfsnetwerk en internet. Op die manier krijgen ook medewerkers buiten de deur toegang tot de data en applicaties die zij nodig hebben. Met deze nieuwe vorm van mobiele datacommunicatie betaalt de gebruiker niet voor de verbinding, maar alleen wanneer daadwerkelijk dataverkeer plaatsvindt. Telfort heeft darbij bewust gekozen voor een heldere en inzichtelijke opbouw van de prijsstructuur.

Het Telfort netwerk
Telfort beschikt over een hoogwaardig kwalitatief landelijk dekkend mobiel netwerk en werkt verder aan het constant optimaliseren van de netwerkdekking voor zijn sterk groeiende klantengroep. Deze groei is tevens reden te blijven werken aan optimale klantenservice. In het Telfort GSM 1800 netwerk is zogenaamde General Packet Radio Services (GPRS) geïntegreerd. GPRS is een gestandaardiseerde dienst die mobiele datacommunicatie versnelt en de kwaliteit verbetert. GPRS maakt het mogelijk om diensten zoals draadloze toegang tot internet, intranet en multimedia applicaties, te gebruiken.

Over Telfort
Telfort helpt consumenten en zakelijke klanten bij het vinden van hun weg in de vele nieuwe mogelijkheden op het gebied van mobiele telefonie en mobiele datacommunicatie. Daarvoor maakt Telfort gebruik van de nieuwste technologieën, zoals nu GPRS en straks UMTS. Inmiddels maken in Nederland meer dan 930.000 klanten gebruik van Telforts landelijk dekkend GSM-netwerk (per april 2001). Dit alles wordt mogelijk gemaakt door meer dan 1.100 enthousiaste medewerkers, die elk voor zich verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van het aanbod aan klanten. Telfort is 100 procent dochter van British Telecommunications plc. Meer informatie is te vinden op de website van Telfort: www.telfort.nl.

3-5-01

Terug >>>

Adresgegevens Telfort

DISCLAIMER COPYRIGHT TELFORT B.V. 2000