Gemeente Den Helder

DUINPARKPLAN DE INSPRAAK IN

betreft: week: week 18

In de procedure rond het Duinparkplan - u weet wel, het bijzondere woningbouwproject in Nieuw Den Helder- zijn weer een paar stapjes gezet. Woningstichting heeft het stedenbouwkundige plan (voor de gebouwen en de openbare ruimte) zo goed als klaar en de gemeente heeft hiervoor een voorlopig programma van eisen geschreven. Hierin staan de voorwaarden die de gemeente aan Woningstichting stelt om te komen tot een hoogwaardige invulling van het gebied.

Als "de politiek " akkoord gaat kunnen beide plannen (het voorlopig plan van eisen en het stedenbouwkundige plan) de inspraak in. Volgens planning liggen ze nog voor de zomervakantie vier weken lang in het stadhuis ter inzage. U kunt dan schriftelijk op het een en ander reageren. Daarnaast kunt u tijdens een inspraakavond, waar iedereen van harte welkom is, ook mondeling reageren. Op dit moment is nog niet vastgesteld wanneer en waar deze avond plaatsvindt. Uiteraard maken wij dat zo spoedig mogelijk bekend.

Overigens hebben we het dan alleen over fase 1 van het Duinparkplan: het gebied waarin Woningstichting de woningen en een nieuwe parkzone realiseert. De eventuele concentratie van winkels aan de Marsdiepstraat staat in dit stadium absoluut niet ter discussie.

Woningstichting presenteert de plannen op dinsdag 8 mei aan de leden van de raadscommissies Stadsontwikkeling en Milieuzaken. Zij komen hiervoor bijeen in schouwburg De Kampanje. De commissieleden behandelen de plannen vervolgens op woensdag 16 mei in een openbare, gezamenlijke vergadering. Gaan zij akkoord, dan kan de inspraak van start gaan. Wij houden u op de hoogte.

laaste verandering: mei 03, 2001