Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 3-05-2001 Persberichten district Maastricht
Donderdag, 3 mei 2001

District Sittard

Maastricht; parfumdief
Personeel van een cosmeticawinkel aan de Grote Staat in Maastricht betrapte afgelopen woensdagmiddag een 53-jarige man uit die plaats bij diefstal van enkele flesjes parfum ter waarde van totaal bijna zestig gulden. De politie heeft de verdachte aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De gestolen parfum werd weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. De Maastrichtse verdachte heeft de winkeldiefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; tasjesroof
Afgelopen woensdagavond omstreeks 23.30 uur vond op de Calvariestraat in Maastricht een straatroof plaats. Een 59-jarige vrouw uit die plaats hoorde achter zich voetstappen en bemerkte plotseling dat een onbekende persoon haar tas van haar schouder griste. Daarin bevond zich een geldbedrag van ongeveer vierhonderd gulden. Met de buit rende de tasjesrover in de richting van de Kommel er vandoor. Het Maastrichtse slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht; aanrijding
Afgelopen woensdagavond omstreeks 22.30 uur vond op de Aartshertogenstraat in Maastricht een aanrijding plaats. Een 38-jarige automobilist uit die plaats botste bij het met zijn auto wegrijden uit een parkeerstand langs de weg tegen een bromfiets, bestuurd door een 18-jarige jongeman uit Maastricht. Die kwam met zijn bromfiets ten val waarbij hij met zijn borst onder het wiel van de auto terechtkwam en klem kwam te liggen. Getuigen kwamen te hulp en tilden de auto enigszins op zodat het slachtoffer vanonder de auto / uit zijn benarde positie kon worden getrokken. Per ambulance werd hij overgebracht naar het ziekenhuis waar hij ter observatie werd opgenomen (precieze aard/ernst letsel nog onbekend). De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Maastricht; inbraken
Een bewoner van een woning aan de Brusselsestraat in Maastricht ontdekte afgelopen woensdagnamiddag bij thuiskomst dat was ingebroken. Inbrekers zijn door forcering van de toegangsdeur de woning binnengedrongen en hebben een computer, een cd-speler en enkele cds gestolen. Bewoners van een woning aan de Professer van Benedenstraat in Maastricht ontdekten afgelopen woensdagavond, eveneens bij thuiskomst dat was ingebroken. Er werden verschillende goederen gestolen (red; dezerzijds nog niet exact bekend wat er allemaal precies is gestolen). Alle gedupeerden hebben bij de politie aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Valkenburg; rijbewijs ingevorderd
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur vond op de Nieuweweg in Valkenburg a/d Geul een zogenaamde kop/staart-aanrijding plaats (geen gewonden). Bleek dat een van de bij de aanrijding betrokken automobilisten, een 41-jarige man uit die plaats onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat de Valkenburger ruim 2,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.