Gemeente Haarlem

B&W kiest leden Stedelijke Adviesraad

Het college van B&W heeft 24 april vijftien leden benoemd voor de Stedelijke Adviesraad Multiculturele Stad. De Adviesraad gaat het gemeentebestuur gevraagd en ongevraagd advies geven over het Haarlemse integratiebeleid. Er bleek veel belangstelling voor deelname aan de nieuwe adviesraad. De werving leverde ruim 40 reacties op en met 27 kandidaten zijn kennismakingsgesprekken gevoerd. Na een zorgvuldige selectie heeft een selectiecommissie 15 kandidaten voorgedragen voor deelname aan de Stedelijke Adviesraad. Bij de voordracht is gelet op een goede balans tussen allochtone en autochtone leden, mannen en vrouwen en jong en oud. Bovendien is gestreefd naar een raad met een zo groot mogelijke variatie in kennis van beleidsterreinen.

Samenstelling Adviesraad

Mevrouw A. Haan (directeur Stichting De Kunst ) wordt de voorzitter van de nieuwe adviesraad multiculturele stad. De leden van de raad zijn de heer M. Ahalouan (KLPD/politie), de heer J. Beumer (stadspastor), de heer H. Belloni (gezondheidszorg), de heer A. van Griensven (politie), mevrouw A. van Haaster-Dimitrova (import/export consultancy), mevrouw F. Karaca-Koycu (lid wijkraad), de heer A. Kasanrawi (klantenraad GAK/vakbond), de heer S. Köycü (beleidsmedewerker gezondheidszorg/welzijn), de heer C. Lajlufi (studie- en loopbaanbegeleider Regionaal Opleidingscentrum), de heer M. Lehiba (Tunesische vereniging), de heer D. Lakrouz (arbeidsadviseur), mevrouw M. Rasoelbaks (tolk/vertaalster), mevrouw B. Weijs (beleidsmedewerker woningbouwvereniging) en de heer A.Yildirim (moskeevereniging).De selectiecommissie bestond uit mw. A.M. Andriol (voorzitter Stedelijke Adviesraad Den Haag), mw. J. Uitermark (CDA raadslid Haarlem), dhr. C. Choenni (Haarlemmer en werkzaam bij het ministerie van Binnenlandse Zaken) en de heer W. Westerhof (beleidsadviseur bij de gemeente Haarlem).

Vroegtijdig en deskundig advies

Haarlem is in de afgelopen jaren een cultureel en etnisch gevarieerde stad geworden. Het is de taak van de gemeente om te zorgen dat de verschillende culturen tot hun recht komen en zich thuis voelen in de stad. Dit integratiebeleid, beter bekend als "Allemaal Haarlemmers", richt zich op `samen werken, samen wonen en samen leven'. De gemeente heeft behoefte aan vroegtijdig en deskundig advies en wil inspelen op vragen van Haarlemmers. Het is de bedoeling dat de Adviesraad hierin voorziet. De Adviesraad is onafhankelijk en werkt volgens een verordening die speciaal voor deze raad is opgesteld. In de verordening zijn de functie, werkwijze en status van de raad vastgelegd. De Adviesraad wordt voor 20 uur per week ondersteund door een ambtelijk secretaris.

De datum voor de officiële installatie van de Stedelijke Adviesraad Multiculturele Stad zal begin juni plaatsvinden.