Gemeente Vlieland

Programma van de herdenking op vrijdag 4 mei 2001
19.00 u: Kerk geopend
19.15 u: Aanvang van de herdenkingsbijeen-komst, geleid door ds. H. Pals
19.45 u: Einde van de bijeenkomst. Iedereen begeeft zich naar de begraafplaats, voorafgegaan door een detache-ment, gevormd door defensie en politie, en daarna de genodigden.

n.b. degenen die de bijeenkomst in de kerk niet willen bijwonen maar wel de plechtigheid op de begraafplaats, wordt verzocht op het Kerkplein te wachten en achteraan te sluiten bij de stoet uit de kerk.

19.59 u: "The Last Post" wordt geblazen.
20.00 u: Twee minuten stilte
20.02 u: De fanfare speelt het Wilhelmus.
Daarna worden kransen bij het monument gelegd namens de burgerij en defensie. Dan zetten de schoolkinderen bloemen op de oorlogsgraven, waarna iedereen de gelegen-heid krijgt bloemen of kransen neer te leggen.
20.10 u: Vertrek van het detachement en genodigden naar het Kerkplein waar de stoet uiteen gaat.
Het gemeentebestuur verzoekt de burgerij om van 18.00 uur tot zonsondergang de vlag halfstok te hangen


terug


BLOKTIJDEN
Met ingang van dinsdag 1 mei aanstaande zijn de BLOKTIJDEN voor de Dorpsstraat weer van kracht. De Dorpsstraat is dan voor gemotoriseerd verkeer alleen toegankelijk:

van 6.30 tot 9.30 uur,

van 12.00 tot 14.00 uur en

van 18.30 tot 21.30 uur.

Vanzelfsprekend dienen de voertuigen te zijn voorzien van een geldige A-ontheffing.
De bloktijden gelden tot 1 oktober 2001.

PARKEREN
Voor de Dorpsstraat geldt nog steeds een parkeerverbod. In de regel mag alleen in de Dorpsstraat worden gereden om goederen af te leveren of voor het uitvoeren van noodzakelijke werkzaamheden, ook daarbij geldt echter dat niet geparkeerd mag worden. De politie zal hier de komende weken weer strenger op controleren. Tevens wijzen wij u erop dat het college de A-ontheffing kan intrekken indien de voorschriften inzake het parkeren herhaaldelijk worden overtreden.

GEBRUIK BROMMERS EN BROMSCOOTERS IN DE DORPSSTRAAT Zowel brommers als bromscooters vallen onder het gemotoriseerd verkeer. Dit betekent dat het rijden met dit soort voertuigen in de Dorpsstraat ten allen tijde verboden is. Het gemeentebestuur verzoekt alle bestuurders van dergelijke voertuigen hier rekening mee te houden. Tevens worden houders van brommers en bromscooters er nogmaals op gewezen dat ook voor dit soort voertuigen een B-ontheffing vereist is.

PARKEERVERBOD EN GESLOTENVERKLARING DEEL HAVENWEG Met ingang van 1 mei geldt voor het gedeelte Havenweg vanaf de afslag nabij de "Wierschuur" in de richting van het jachthavenkantoor weer het parkeerverbod, uitgezonderd de parkeervakken. Voor het gedeelte vanaf het havenkantoor richting de aanlegsteigers geldt met ingang van
1 mei weer de geslotenverklaring voor gemoto-riseerd verkeer.

terug