GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 3 mei 2001 16:27

Gevraagd advies

( 3 mei 2001)

Op weg naar de Verkiezingen van 2001 werkt GroenLinks hard aan haar nieuwe verkiezingsprogramma. De Programcommissie onder leiding van Jan Willem Duyvendak wil de voortgang van haar werk aan een breder publiek kenbaar maken en organiseert daarom een viertal discussiesalons. Onder de noemer 'Advies Gevraagd' debatteren Groenlinkse Tweede-Kamerleden, bestuursleden en senatoren met de eigen achterban, met deskundigen, met geïnteresseerden, met voor- én tegenstanders over thema's als werk en vrije tijd, landbouw, ethiek en de financiering van de collectieve sector.

* Vrijdag 11 mei ZORG OM ARBEID
Hoe kan GroenLinks betaald zorgverlof en een korte werkweek verenigen met personeelstekorten? Een debat over ontspannen werken op een gespannen arbeidsmarkt. Met: Doekle Terpstra (CNV), Monique Kremer (Universiteit Utrecht), Joop Roebroek (Katholieke Universiteit Brabant), Lenie Scholten (programcommissie GroenLinks); Kees Vendrik (programcommissie - en Tweede Kamerlid GroenLinks).

* Vrijdag 18 mei VEILIG VOEDSEL
De opeenvolgende crises in de landbouw dwingen tot ecologische modernisering. Een debat over hervorming van het landbouwbeleid. Met Gerard Titulaer (Westelijke Land- en Tuinbouw Organisatie WLTO), Cees van Woerkum (Universiteit Wageningen), Theo Vogelzang (Stichting Natuur en Milieu), Marijke Vos (Tweede Kamerlid en lid van de programcommissie) en Alexander de Roo (Europarlementariër).

* Vrijdag 15 juni ETHIEK EN POLITIEK
Worden wij beter van meer kennis over het menselijk genoom? En wie trekt waar de grens? Een debat over de ethische grenzen van voorspellende geneeskunde. Met o.a. Roel Kuiper (directeur Wetenschappelijk Bureau van de ChristenUnie).

* Vrijdag 22 juni LINKSE MARKTWERKING
De moderne burger wil kiezen. Wil de overheid nog sturen? Komen er strippenkaarten in het onderwijs en de kunst en wat zijn de voordelen van persoonsgebonden budgetten in de zorg? Een debat over zelfbeschikking en dwingelandij. Met Evelien Tonkens (Nederlands Instituut Zorg en Welzijn NIZW), Tsjalling Swierstra (Universiteit Twente), Hans Wansink (de Volkskrant), Mirjam de Rijk (partijvoorzitter en lid programcommissie) en Jos van der Lans (Eerste Kamerlid).

Vrijdag 11 en 18 mei 15.30u: De IJsbreker (Weesperzijde 23), Amsterdam Vrijdag 15 en 22 juni 15.30u: Trait-d'Union (Voetiusstraat 2-4), Utrecht De bijeenkomsten zijn openbaar toegankelijk.