Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 2-05-2001 3ePersberichtwoensdag2mei2001

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Woensdagmiddag om 17.15 uur is op de Dr. Cuyperslaan een 25-jarige man zonder vaste woon en of verblijfplaats aangehouden. Een politiesurveillance controleerde daar zijn snor-fiets. Het verzekeringsplaatje bleek afkomstig te zijn van een gestolen snorfiets. Bij nader controle bleek dat de man een openstaande geldboete had staan. Een agent sprak hem daarop aan. De man zei geen geld te hebben en weigerde mee te gaan naar het politie-bureau. Direct daarop sloeg de man de agent in zijn gezicht. Hierop is verdachte aangehou-den en voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Aanhouding kienbranden
Dinsdagmorgen om 8.25 uur is door een rechercheteam van de politie Helmond een 45-jarige man uit Helmond aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een van de brandstichtingen die de politie Helmond, in het kader van de zogenaamde kienbranden, in onderzoek heeft. De 45-jarige Helmonder is ingesloten in het politiebureau. De verdachte is in verzekering gesteld.

Helmond: Verkeerscontrole
Woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur is op de Wethouder van Wellaan een verkeers-controle gehouden. 25 automobilisten kregen een proces-verbaal. 2x niet tonen van het rijbe-wijs; 17x niet dragen van de autogordel en 6x niet tonen kentekenbewijs.

Nuenen: Winkeldiefstal
Woensdagmiddag omstreeks 15.25 uur is in een winkel aan de Hoge Brake een 30-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Het winkelpersoneel betrapte de man bij het stelen van 5 pakken waspoeder ter waarde van fl. 142,25. Bij het verlaten van de winkel rekende de man de pakken niet af aan de kassa. Zij waarschuwden de politie. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Lastige man
Woensdagmiddag rond 16.30 uur bekeurde een politiesurveillance een 39-jarige man uit Val-kenswaard. De man stond op de Kerstroosstraat te plassen. Bij het uitschrijven van de bekeuring uitte de verdachte dreigende woorden naar de agenten. Hierop is de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens zijn overbrenging naar het politiebureau voegde de verdachte zeer onwelvoeglijke taal naar de agenten. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.