KPN NV

KPN Mobile verwelkomt 5 miljoenste Nederlandse klant.

KPN Mobile heeft sinds vandaag in Nederland 5 miljoen mobiele klanten en blijft daarmee de grootste operator. De gelukkige was de ICT dienstverlener Citee uit Rijswijk, die met 165 mobiel bellende medewerkers gebruik gaat maken van het netwerk van KPN Mobile.

Sinds 1 januari heeft KPN Mobile 150.000 nieuwe klanten begroet en heeft nu een marktaandeel van bijna 44%. De markt voor mobiele telecommunicatie blijft groeien, zij het langzamer dan voorheen. Nu zijn er ruim 11,5 miljoen mobiele bellers in Nederland. KPN Mobile verwacht dat de Nederlandse markt dit jaar groeit naar bijna 13 miljoen mobiele gebruikers. Dan beschikken 4 op de 5 inwoners over een mobiele telefoon. Wereldwijd heeft KPN Mobile ruim 16,5 miljoen klanten, waarvan 5 miljoen in Nederland, 0,73 miljoen in België en 7,3 miljoen in Duitsland.

Businessline Directeur Zakelijke Markt Brian Stout van KPN Mobile The Netherlands; 'Als grootste mobiele operator zijn wij ons zeer bewust van onze positie. Wij bieden onze zakelijke klanten dan ook meer dan alleen spraakdiensten. Wij verdiepen ons doorlopend in de mogelijkheden om de business van onze klanten te optimaliseren. Als het gaat om kwaliteit, service en functionaliteit. Onze dienst Mobile Office Online via GPRS is daarvan een concreet voorbeeld. Daarmee kan een medewerker het intranet van zijn werkgever mobiel, via zijn laptop, raadplegen.

Als herinnering aan dit bijzondere moment ontvingen de medewerkers van Citee gezamenlijk een beltegoed van maar liefst 5 miljoen seconden. In een reactie benadrukte Citee directeur Budel bij die gelegenheid zijn keuze met de woorden dat 'het totaalpakket van KPN Mobile met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt'. Citee telt 300 medewerkers en specialiseert zich in ICT dienstverlening, waaronder detachering, levering van hard- en software, service management, webdesign, systeemontwikkeling, consultancy en opleidingen. Citee is een onderdeel van de Landis ICT Group.


Noot voor de redactie (