Persbericht

ING Groep

Amsterdam, 3 mei 2001
ING Lease verkoopt dochter International Equipment Management
ING Lease Holding verkoopt het onderdeel ING Lease International Equipment Management (IEM) aan Abbey National Wholesale Bank, onderdeel van de Abbey National Group. Abbey National is een leidende Britse financiële instelling met een balanstotaal van GBP 204 miljard (december 2000).

IEM is een leasemaatschappij, gespecialiseerd in operationele leasing van vliegtuigen. Daarnaast is IEM ook actief in het beheer van vliegtuigvloten voor derden. IEM is voortgekomen uit het in 1986 opgerichte NMB Aircraft Lease. Het bedrijf is in de afgelopen jaren betrokken geweest bij meer dan 100 vliegtuiglease- en verkooptransacties. Met een eigen vloot van thans acht toestellen is IEM een relatief kleine marktpartij. De verwachting is dat door de overname door Abbey National IEM beter in staat zal worden gesteld de noodzakelijke groei te bereiken.

IEM zal gevestigd blijven in Amsterdam en voorshands opereren onder de naam International Equipment Management. Bij IEM werken 15 mensen. De huidige directeur Cees Leys zal de CEO van IEM worden. Volgens hem "zijn met de overgang naar Abbey National de voorwaarden geschapen om IEM uit te laten groeien tot een leidende, wereldwijd opererende, full-service operationele leasemaatschappij voor commerciële jetvliegtuigen".