Grontmij

Grontmij NV



PERSBERICHT

Datum: 03-05-2001

Grontmij verwerft Duits Ingenieurbureau IHP

Grontmij heeft de aandelen overgenomen van Ingenieurbüro Prof.Dr.Ing. Hoins und Partner Gesellschaft für Wasserwirtschaft und Umwelttechnik te Stade (Hamburg).

IHP telt 35 medewerkers en is gespecialiseerd in waterbeheer, waterbouw, infrastructuur en geohydrologie. Het bureau richt zich tevens op milieu en milieutechniek en is betrokken bij tal van afvalwater- en bodemsanerings-projecten. Projectmanagement en risicobeheersing zijn integraal onderdeel van de dienstverlening.

De overname past in de strategie van Grontmij een Europees netwerk van multidisciplinaire bureaus op te zetten. Deze regionale bureaus opereren dicht bij de klant en wisselen hierbij kennis en ervaring uit met de bedrijven binnen de Grontmij Groep. Naast Nederland, België en Polen is Duitsland een van de landen waar Grontmij de thuismarktstrategie wil volgen.

Grontmij, 4200 medewerkers, is een internationaal opererend, multidisciplinair advies- en ingenieursbureau dat: zich richt op de verbetering van het woon-, werk- en leefklimaat; voor overheid en bedrijfsleven plannen en projecten regisseert en realiseert;
betrokken is in alle stadia van een project; van ontwerp tot en met exploitatie.
Bodem, water, ruimte, woonlocaties, bedrijventerreinen, reststoffen, infrastructuur, bouw, vastgoed, telecom, sport en recreatie zijn de belangrijkste werkgebieden. De onderneming realiseerde in 2000 een omzet van EUR 470 miljoen.

Reacties kunt u sturen naar Jan Ruhof