Persbericht

Amsterdam, 3 mei 2001

ilse biedt succesvolle site met beltonen

ilse (www.ilse.nl) heeft in samenwerking met Denda Multimedia eind maart een beltonen site gelanceerd: ilsetone.nl (www.ilsetone.nl). De site genereert inmiddels gemiddeld 35.000 pageviews per dag. Via ilsetone.nl kunnen GSM-gebruikers actuele logo's en beltonen downloaden.

ilsetone.nl heeft gebruikersvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Een eenvoudig zoeksysteem zoekt op trefwoord of genre. De site maakt het mogelijk om in een paar simpele handelingen een eigen persoonlijke uitstraling aan de telefoon te geven. ilse speelt in op de groeiende behoefte aan beltonen en logo's voor mobiele telefoons. De zoekopdrachten hiernaar stegen de laatste maanden aanzienlijk.

ilse biedt de hoogst mogelijke kwaliteit beltonen en zorgt ervoor wekelijks de lijst beltonen en logo's aan te vullen met de meest actuele tonen en plaatjes. Daarnaast speelt ilse zeer snel in op actuele gebeurtenissen zoals Starmaker en Koninginnedag door daarvoor speciale beltonen en logo's aan te bieden. Om een beltoon of een logo te downloaden bellen gebruikers het speciale 0900-ILSETONE (0900-45738663) nummer of downloaden hun keuze via de website, na eenmalige registratie. De betaling van fl. 2,50 per dienst vindt plaats via de telecomprovider. Het is tevens mogelijk om de ilse beltonen via SMS naar een andere mobiele telefoons te sturen.

In geval van problemen is er een helpdesk beschikbaar. ilse beltonen en Denda Multimedia hebben een overeenkomst met Buma Stemra over de afdracht van rechten die gelden voor bepaalde songs. De dienst is momenteel beschikbaar voor alle netwerken, zowel vaste abonnees als mensen met een prepaidkaart kunnen ilse beltonen gebruiken. Beltonen en logo's ontvangen gaat op dit moment alleen met toestellen van Nokia. Zodra andere merken mobiele telefoons beeld- en
geluidaanpassingen ondersteunen, zal ilsetone.nl ook voor die merken beltonen en logo's gaan aanbieden. In de toekomst wil ilse inspelen op de nieuwe mogelijkheden die mobiele telefoons gaan bieden zoals picturemessaging en foto's en geluidsbestanden versturen.

Over ilse media
ilse media is met meer dan 130 miljoen paginabezoeken per maand de grootste internetuitgever van Nederland. Ze is bekend van ilse.nl, maar ilse media geeft ook Startpagina.nl, de gratis e-mailsite dolfijn.nl, de nieuwssite NU.nl, de vrouwensite VrouwOnline.nl en het populaire chat.nl uit. Uitgever VNU heeft een meerderheidsbelang in ilse media. Alle VNU tijdschriften-websites, zoals Panorama, VT Wonen en Libelle, exploiteert ilse media. Met haar activiteiten bereikt ilse media meer dan 60% van alle Nederlandse internetgebruikers.