Cable & Wireless introduceert wereldwijde GPRS-service voor data-roaming

Toegang tot internet en bedrijfsnetwerken in meer dan 70 landen

Amsterdam, 3 mei 2001 - Cable & Wireless introduceert Cable & Wireless GRX, een mobiele service voor data-roaming. GPRS Roaming Exchange (GRX) heeft een groter bereik dan welke vergelijkbare service ook. Mobiele operators kunnen gebruikers hiermee veilig en zeer snel toegang bieden tot datadiensten zoals e-mail of intranet, ongeacht waar zij zich bevinden.

Gebruikers zijn er inmiddels aan gewend om in het buitenland via GSM te beschikken over toegang tot spraakservices. Zo zal GPRS Roaming voorzien in permanente toegang tot dataservices met snelheden die aanzienlijk hoger liggen dan bij GSM. Bovendien kunnen operators op basis van GPRS Roaming diensten met toegevoegde waarde ontwikkelen en in abonnementsvorm aanbieden.

Cable & Wireless GRX wordt op dit moment in Europa getest door Vodafone en zal één van de eerste commerciële GRX-services zijn, met de hoogste dekkingsgraad ter wereld. Internationale mogelijkheden worden steeds belangrijker naarmate een groeiend aantal operators voor de GPRS-technologie kiest. Cable & Wireless GRX is beschikbaar in meer dan 70 landen. Als enige van de drie GRX-services is Cable & Wireless GRX door de North American Alliance van de GSM Association gekwalificeerd om GPRS-roaming aan te bieden in Noord-Amerika. Cable & Wireless is bovendien in onderhandeling met andere GRX-carriers om overeenkomsten voor onderlinge verbindingen te sluiten die het bereik van de GRX-service en het aantal aangesloten operators verder vergroten.

Cable & Wireless GRX gebruikt een speciaal IP-netwerk om draadloze GPRS-netwerken op de hele wereld met elkaar te verbinden zodra ze zijn uitgerold. Dit betekent dat mobiele operators gegevensverkeer kunnen uitwisselen zonder dat zij kostbare point-to-point verbindingen met elk van hun roaming-partners hoeven te leggen. Het Cable & Wireless netwerk kan ook worden gemigreerd om 3G-services te ondersteunen zodra die beschikbaar komen.

The Cable & Wireless GRX has also qualified Cisco Powered Network. In meeting this criteria, the Cable & Wireless GRX has been proven to met the highest levels of quality and reliability for customer satisfaction. Cisco Powered Network status tells Cable & Wireless customers that its services are delivered over reliable, high performance and secure Cisco equipment-the same equipment that much Internet traffic travels on today.

Over GPRS
GPRS is een gegevensservice die voorziet in high-speed gegevensoverdracht en permanente connectiviteit. Aangezien GPRS-gegevens niet circuitgeschakeld maar pakketgeschakeld zijn (dat wil zeggen dat de gegevens worden verstuurd via een netwerk dat is geoptimaliseerd voor gegevensverkeer, niet voor spraakverkeer), zijn de gegevenssnelheden aanzienlijk hoger. Dit betekent niet alleen dat gebruikers profiteren van snellere service, maar ook van applicaties, zoals e-mail, die met WAP niet goed mogelijk waren (met WAP konden geen e-mailbijlagen worden verstuurd). Permanente connectiviteit houdt in dat wie eenmaal is ingelogd, niet telkens opnieuw verbinding hoeft te maken om gegevens te versturen. Zo kan het mobiele kantoor veel eenvoudiger functioneren.

Over Cable & Wireless
Cable & Wireless is een internationale onderneming op het gebied van telecommunicatie die ruim 14 miljard USD omzet boekte (in het boekjaar tot 31 maart 2000). Het bedrijf biedt klanten in 70 landen een breed assortiment telecommunicatie-oplossingen aan. Cable & Wireless richt zich voor z?n toekomstige groei op IP- en data-oplossingen voor het bedrijfsleven. Om deze strategie te ondersteunen, ontwikkelt Cable & Wireless geavanceerde IP-netwerken en diensten met toegevoegde waarde in de Verenigde Staten, Europa en het Verre Oosten. Dankzij haar wereldwijde IP-infrastructuur en een sterke positie op belangrijke markten, bevindt Cable & Wireless zich in een unieke positie wat betreft wereldwijde dekking en zakelijke dienstverlening. Bezoek www.cw.com voor meer informatie over Cable & Wireless. Cable & Wireless en Globe Device zijn gedeponeerde handelsmerken van Cable and Wireless plc.